O.G. 15 din 2012 privind TVA la incasare da batai de cap

“TVA la incasare” e, de fapt, o amanare.

Nici nu s-a publicat bine ordonanta de Guvern nr.15 care prevede plata TVA la incasare ca au aparut si nemultumirile. O masura laudata ca fiind facilitatea ce deblocheaza circuitul financiar isi arata imperfectiunile.

Societatile cu cifre de afaceri sub 500.000 de euro pe an vor plati de la 1 Ianuarie 2013 taxa pe valoarea adaugata in momentul incasarii banilor de pe facturi. Numai ca legea prevede ca neachitarea poate dura cel mult 90 de zile de la emiterea facturii, ceea ce inseamna ca, indiferent daca factura nu a fost platita, in a 91-a zi, TVA va trebui platita. Deci, in realitate, nu este vorba decat despre o amanare a platii TVA.

Aceste prevederi aduc o ingreunare a muncii contabililor societatilor comerciale, care trebuie sa aiba permanent o situatie a facturilor achitate si neachitate.

Ce parere aveti? Cat genereaza O.G. 15 beneficii si cat greutati?

Contabili si experti contabili in continuare la datorie pentru societatile comerciale client

Oricum, indiferent de dificultatile nou aparute, generate de aceste reglementari, echipa de contabili si experti contabili Reinvent va fi in continuare prompta in asigurarea serviciilor de evidenta financiar-contabila si de consultanta fiscala.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *