Comunicat de presa “Ora Pamantului”

Sambata, 23 Martie 2013, intre orele 20.30 – 21.30, Romania se alatura mapamondului, “lasand Pamantul sa respire”.

Denumita in 2007 Earth Hour, manifestarea se desfasoara anual la nivel mondial si isi propune sa determine factorii de decizie guvernamentali, sa recurga la masuri ferme pentru stoparea fenomenului de incalzire globala. Reinvent Consulting, companie romaneasca de consultanta in domeniul afacerilor, s-a alaturat pentru al saselea an consecutiv acestei initiative, prin continuarea proiectului “ Ora Pamantului ”, demarat in anul 2008, cand Romania devenea astfel prima tara din lume, dupa tara organizatoare, cu site special dedicat campaniei.

An de an, sub sloganul “Lasa Pamantul sa respire!”, s-a urmarit implicarea institutiilor publice, societatilor din toate domeniile de activitate, precum si a cetatenilor, intr-un demers care sa produca schimbarea mentalitatii asupra mediului inconjurator, printr-un simplu gest de stingere a luminilor si decuplare a echipamentelor electronice aflate in stand-by, pentru o ora.“Ora Pamantului 2013″ se desfasoara sub sloganul “Schimbarea suntem noi!”, avand un concept inedit ” Eclipsa de bec” si va fi marcata incepand cu ora 18.00, in Parcul Herastrau – intrarea Charles de Gaulle, printr-o serie de activitati atractive, organizate de catre Reinvent Consulting, impreuna cu partenerul principal, Romsuintest Peris .

Bucurestenii sunt invitati la un mini-concert de muzica simfonica sustinut la lumina lumanarilor, lampioanelor de formatia Themis, urmat de un recital al fanfarei verzi si de un show-culinar al finalistilor Master Chef – D’Artagnan si Dexter – impreuna cu Dan Silviu Boerescu.

EcoEnergySync, Howard Johnson Grand Plaza Hotel, Jandarmeria Romana, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Krut, Ministerul Sanatatii, Muzeul National de Arta Contemporana, Opera Nationala Bucuresti, Primaria Capitalei, Skoda, Grill Society sunt partenerii, care vor da anul acesta, tonul stingerii luminilor institutiilor si cladirilor, invitand oamenii sa repete gestul in casele lor. Acestora li se alatura sustinatori din mai multe orase din tara.

Dezvoltata in 2007, in Sydney, Earth Hour si-a demonstrat impactul, prin reducerea consumului de energie electrica cu 10,2%, echivalent cu scoaterea de pe sosele a peste 48.000 de autovehicule. In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze acest moment iar in 2009, sute de milioane de oameni, din 88 de tari si peste 1000 de orase, au stins lumina pentru a trimite un mesaj puternic despre necesitatea de prevenire a schimbarilor climatice. In 2011, constiinta a peste 1,3 miliarde de persoane, a fost interconectata de strigatul la unison, de o simplitate profunda, ca viata intrece ca prioritate orice altceva.

Tu ce faci de Ora Pamantului? Te asteptam in Parcul Herastrau – intrarea Charles de Gaulle, sambata 31 martie, intre orele 18.00 – 21.30.

Pentru mai multe informatii intra pe www.orapamantului.ro

Reinvent Consulting, companie membra a grupului de firme Reinvent, cu o prezenta insemnata pe piata de servicii de consultanta comerciala si financiar-contabila din Romania, ofera solutii si implementeaza proiecte de restructurare a societatilor comerciale, asigura management pentru proiecte si efectueaza auditari financiare.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *