Supa calda si cadouri de Craciun pentru nevoiasi

Mos Craciun vine la Gara de Nord pentru persoanele fara adapost

Foarte multi oameni din Romania sunt afectati de saracie. Tara noastra este una dintre cele mai sarace tari din Europa, iar lipsa de angajament fata de obiectivele Uniunii de reducere a saraciei pana in 2020 nu face decat sa plaseze aceste obiective intr-un viitor tot mai indepartat. Persoanele fara adapost sunt afectate in mod deosebit, fiind marginalizate si confruntandu-se cu obstacole insurmontabile in incercarea de a-si schimba situatiile.

Un studio Eurostat mentioneaza ca peste 40% dintre romani sunt expusi riscului de saracie sau de excluziune sociala. Potrivit președintelui Asociației Casa Ioana, Ian Tilling, mulți oameni raman fara adapost, pur si simplu pentru ca locurile de munca nu sunt suficient platite pentru a inchiria un apartament si a acoperi costurile de trai.

In data de 11 decembrie 2013, intre orele 13.00 si 15.00, la Gara de Nord, Asociatia Casa Ioana, impreuna cu voluntari de la Ambasada Marii Britanii, de la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din Bucuresti , precum si din partea Hotelului Intercontinental si a societatii Romsuintest Peris S.A. vor servi o masa calda persoanelor fara adapost din Bucuresti. Printre voluntari se numara si ambasadorul Marii Britanii in Romania, domnul Martin Harris, Stefan Frank, managerul general al Hotelului Intercontinental din București si prezentatoarea stirilor PRO Tv Andreea Esca.

Evenimentul este sprijinit de catre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti. Mancarea este oferita si pregatita de catre cei de la Hotel Intercontinental si Romsuintest Peris SA. Alte companii partener au donat bani si lucruri necesare pentru desfasurarea cu succes a evenimentului.

Romsuintest Peris SA si Asociatia Casa Ioana isi unesc fortele si devin parteneri pentru prima oara in cadrul proiectului Casa Ioana Soup Kitchen. La acest sfarsit de an, vrem sa ne implicam in proiect și sa schimbam ceva in bine in viata celor nevoiași. Detalii despre actiunea de anul trecut veti putea urmari la link-ul http://www.youtube.com/watch?v=rgj2cMTQQtk

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *