Infiintare asociatie: procedura, tarife, termene, asistenta specializata

Infiintarea unei asociatii: informatii generale

In conformitate cu Ordonanta nr. 26 din 2000, asociatia este o organizatie neguvernamentala ce se constituie la initiativa a trei sau mai multe persoane fizice sau juridice in scopul realizarii unor activitati de interes general, al unor colectivitati sau in interes personal nepatrimonial.

Patrimoniul initial al asociatiei este prevazut de lege ca fiind echivalentul unui salariu minim brut pe economie la data constituirii. Dupa dobandirea personalitatii juridice, patrimoniul in numerar initial al asociatiei poate fi transferat in contul curent al acesteia, de unde va fi folosit pentru efectuarea de plati in interesul asociatiei.

Asociatia de proprietari

Asociatia de proprietari reprezinta o forma de organizare si reprezentare a intereselor comune a unui condominium, definit ca si proprietatea imobiliara formata din proprietati individuale, definite apartamente sau spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinte si proprietate comuna indiviza.
Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie.

Infiintare asociatie: documente necesare

Documentele necesare pentru o infiintare de asociatie sunt:

– cartile de identitate ale membrilor fondatori ai asociatiei,
– dovada sediului social al asociatiei,
– acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor – daca este cazul,
– dovada patrimoniului initial al asociatiei,
– cazierul fiscal al membrilor fondatori.
In functie de situatie, mai pot fi cerute si alte documente.

Consultanta infiintare asociatie. Evidenta contabila pentru asociatii. Gazduirea sediului social al asociatiei.

Echipa Reinvent Consulting va sta la dispozitie cu asistenta specializata in domeniu si cu servicii de gazduire a sediilor (in cazul in care intampinati dificultati cu asociatia de proprietari/vecinii ori daca nu detineti un spatiu unde sa inregistrati asociatia)!
De asemenea, asiguram si servicii de evidenta contabila pentru asociatii. Intrebati consultantul de oferta pentru aceste servicii!

Infiintare asociatie: procedura, tarife, termene, asistenta specializata

Un consultant specializat pe infiintarea de asociatii va va sta la dispozitie pentru:

– rezervarea denumirii asociatiei,
– completarea cererii de inregistrare si redactarea celorlalte documente din dosarul de infiintare a asociatiei: actul constitutiv, statutul, contractul de comodat,
– plata taxelor judiciare,
– depunerea dosarului si reprezentarea in fata judecatorului,
– ridicarea si inmanarea documentelor care atesta infiintarea asociatiei.

Termenul pentru constituirea unei asociatii este de 45 zile – moment in care asociatia va fi pe deplin functionala. Obtinerea hotararii judecatoresti privind dispunerea inscrierii in Registrul asociatiilor si fundatiilor se face in 21 de zile, insa, datorita procedurilor ce trebuie indeplinite pentru ca aceasta hotarare sa ramana definitiva, termenul ajunge la 45 de zile.

Trebuie mentionat faptul ca, pentru infiintarea unei asociatii exista doua etape: prima etapa este cea de la Judecatorie – unde se acorda personalitate juridica si se acorda un certificat de inregistrare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, iar a doua etapa este cea de obtinere a certificatului de inregistrare fiscala. Si in cea de-a doua etapa se constituie un dosar care se va depune la Administratia financiara in raza careia se afla sediul social al asociatiei. Aceasta etapa presupune costuri separate. Serviciul Financiar-Contabil Reinvent Consulting va sta la dispozitie si pentru acest serviciu.

Va rugam sa consultati site-ul Reinvent Consulting pentru informatii privind tariful unui serviciu de infiintare de asociatie.

Procedura pentru infiintare poate fi demarata sunand la tel. 021-318.69.60

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *