Esti student si vrei sa-ti deschizi o firma? Statul te ajuta! Vezi care sunt facilitatile pe care ti le acorda

firma-studenti-reinvent-consulting

Potrivit Hotararii de Guvern nr. 166/ 2003, act normativ ce se afla in vigoare, studentii care vor sa infiinteze o societate comerciala beneficiaza de anumite facilitati din partea statului.

La articolul 1 din H.G. nr. 166/ 2003 se mentioneaza faptul ca statul ii sprijina pe studentii care vor sa-si deschida propria afacere, acordandu-le urmatoarele scutiri de taxe si impozite:

– taxele si tarifele pentru operatiunile de inmatriculare efectuate de Oficiul National al Registrului Comertului, prin oficiile Registrului Comertului de pe langa tribunale, tarifele pentru operatiunile efectuate de Biroul unic din cadrul oficiilor Registrului Comertului, precum si tarifele pentru serviciile de asistenta prestate de oficiile Registrului Comertului la inregistrarea constituirii comerciantilor;

– taxele si tarifele pentru autorizarea functionarii comerciantilor, solicitate la constituire;

– taxele si tarifele pentru obtinerea de la administratia publica locala a autorizatiei de desfasurare a unor activitati economice in mod independent;

– taxele pentru publicarea, in extras, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, a incheierii de inmatriculare pronuntate de judecatorul-delegat la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunal;

taxele de timbru pentru activitatea notariala, aferente actelor in cazul carora este prevazuta obligativitatea incheierii acestora in forma autentica: cand printre bunurile subscrise ca aport in natura la capitalul social se afla un teren, cand forma juridica a societatii comerciale implica raspunderea nelimitata a asociatilor sau a unora dintre ei pentru obligatiile sociale, cand societatea comerciala se constituie prin subscriptie publica.

  • Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca studentul pentru a primi ajutor

Totusi, statul roman nu le va acorda studentilor scutirile de taxe amintite anterior, daca acestia nu indeplinesc trei conditii de baza. Iata care sunt acestea:

1. Studentul trebuie sa urmeze cursurile unei forme de invatamant superior de lunga sau de scurta durata la o institutie de invatamant superior acreditata;

2. Sa fie cel putin in anul II de studiu si sa fi promovat toate obligatiile prevazute de senatul universitatii.

3. Sa nu fi depasit varsta de 30 de ani.

In plus, tanarul care vrea sa infiinteze o societate comerciala trebuie sa aiba o cerere de inregistrare si o autorizare de functionare, care sa cuprinda si o dovada eliberata de institutia de invatamant superior care sa certifice ca studentul indeplineste punctele amintite mai sus.

Astfel, in Hotararea de Guvern nr. 166/ 2003 se specifica faptul ca studentul poate infiinta o societate comerciala singur sau intr-un parteneriat cu alti studenti care, de asemenea, trebuie sa respecte cele trei conditii de baza. Potrivit reglementarilor aflate in vigoare, facilitatile se acorda doar o data, pentru constituirea unei singure firme.

Tinerii care nu indeplinesc criteriile pentru a fi scutiti de taxe pot fi numiti intr-o functie de conducere a unei societati comerciale infiintate prin H.G. nr. 166/ 2003.

Mentionam ca taxa de verificare, cea de rezervare firma si emblema nu fac obiectul Hotararii de Guvern nr. 166/2003 si ca cetatenii straini aflati la studii pe teritoriul tarii noastre, intr-o institutie de invatamant superior nu beneficiaza de aceste facilitati.

  • Studentii sunt obligati sa achite taxele de care au fost scutiti, daca instraineaza sau cesioneaza firma.

Daca vor cesiona sau instraina partial ori total, prin orice modalitate, partile sociale sau actiunile detinute la societatile comerciale constituite prin H.G. nr. 166/ 2003, in primii 3 ani de la infiintarea lor, studentii vor fi obligati sa restituie sumele de bani de care au fost scutiti.

Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunal are obligatia ca, la primirea cererii de inregistrare a mentiunii de cesiune, sa solicite dovada achitarii integrale a taxelor si tarifelor de care a fost scutita societatea care face obiectul cauzei.

  • Ajutor de pana la 10.000 de euro pentru infiintarea unui SRL-D

Statul roman a anuntat ca va acorda un sprijin financiar de pana la 10.000 de euro nerambursabili pentru cei care vor sa infiinteze un SRL-D. De fapt, programul este un ajutor de la stat, sub forma unei scheme de minimis, pentru stimularea infiintarii microintreprinderilor de catre antreprenorii debutanti. Acest program este implementat de catre Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), prin intermediul Oficiilor Teritoriale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC).

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul 2016 este de 22.700.000 de lei, suma care ajunge pentru un numar de minimum 501 de beneficiari, ceea ce inseamna ca vor fi cel putin 501 de afaceri noi.

  • Reinvent Consulting, o solutie pentru tine, daca doresti sa infiintezi un SRL-D

Nu numai statul roman ajuta studentii care vor sa porneasca pe calea afacerilor, ci si Reinvent Consulting. Iti stam la dispozitie cu solutii reale si putem infiinta firma ta in termen de 3 pana la 5 zile lucratoare, din momentul in care avem actele necesare la dosar.

Conditia primordiala este ca persoana ce doreste sa infiinteze un SRL-D sau asociatii sai, acolo unde e cazul, sa nu mai fi avut o alta societate pe numele lor.

Mai mult, pentru ca stim ca inceputul este dificil si implica multe costuri, am pregatit un pachet de servicii special conceput pentru start-up-uri:

1. Infiintare firma SRL-Debutant: 200 de lei
2. Gazduire sediu social in cladire moderna de birouri: incepand cu 5 euro/ luna timp de 3 ani
3. Evidenta financiar – contabila: 25% reducere
4. Secretariat basic – primire corespondenta si notificare: GRATUIT

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori de succes, cu un cuvant de spus in mediul de afaceri! Alege din start solutia potrivita pentru tine!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitatedeschidereinchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numirerevocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e- mail marketing@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni-Vineri, intre 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro
Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *