RUBRICA DE MARTI: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti 17.05

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Consultantii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara.

Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la inchiderea unei societati comerciale suspendate.

Domnul Cornel Vasile intreaba:

“Buna ziua!

In luna ianuarie a anului 2010, am deschis o firma mica de transport marfa, care in prezent este suspendata. Se poate inchide inainte de termen, dat fiind ca suspendarea expira in aprilie 2017? Daca da, ce pasi ar trebui sa parcurg?

Tin sa mentionez ca este deschisa cu ajutorul dumneavoastra si as dori ca tot dumneavoastra sa o inchideti!”

Domnisoara Roxana Alexandru, consultant juridic Reinvent Consulting, raspunde:

“Buna ziua!

Putem demara inchiderea societatii dumneavoastra inainte de termenul de expirare a suspendarii, cu conditia ca societatea sa nu  inregistreze datorii la stat sau la diversi furnizori si sa nu detina bunuri. Daca detine bunuri, acestea se vor vinde conform Hotararii Asociatilor, dupa urmatoarea procedura contabila: se face o evaluare a bunurilor, dupa care se vand catre asociati; se calculeaza impozitul pe profit din lichidare si se plateste catre stat; dupa aceea se face lichidarea conturilor.

Inchiderea unei Societati cu Raspundere Limitata se face in doua etape:

  • Primul pas: publicarea in Monitorul Oficial a deciziei sau hotararii Adunarii Generale a Asociatilor, prin care se hotaraste dizolvarea si se stabileste lichidarea societatii, conform art. 227 alin. 1 lit. d) si art. 235 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata cu modificarile ulterioare;
  • Pas 2: dupa 30 de zile de la finalizarea primei etape, are loc inregistrarea celei de-a doua mentiuni, ce consta in depunerea documentelor contabile din care sa reiasa ca nu aveti datorii, respectiv bilantul de lichidare si certificatul de atestare fiscala pentru societate.

Termenul de 30 de zile este adresat persoanelor care se considera vatamate in drepturile lor, prin radierea si lichidarea societatii, acestea putand astfel sa depuna opozitie. Daca acest fapt se petrece, pana la clarificarea situatiei, nu se poate trece la etapa urmatoare.

Totodata, sediul dumneavoastra social trebuie sa fie valabil. In caz contrar, nu putem inregistra nicio mentiune la Registrul Comertului. In functie de localizarea  sediului social, se impune ca o prima masura, reluarea activitatii societatii.  Apoi, se poate inregistra mentiunea de radiere si lichidare.

Inchiderea societatii dureaza aproximativ 3 luni de zile, proces ce depinde de termenul de publicare in Monitorul Oficial, dar si de promptitudinea dumneavoastra in ceea ce priveste evidenta contabila.

Mentionez ca pe langa serviciile juridice de inchidere a firmei, va putem ajuta si cu operatiunile contabile de inchidere si cu intocmirea bilantului de lichidare.”

Citeste si: DIZOLVAREA SI RADIEREA UNEI SOCIETATI COMERCIALE IN 2016

OFERTA SPECIALA INCHIDERE FIRMA: cel mai bun pret de pe piata, experti de top, calitate garantata!

Click AICI pentru detalii.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro.

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *