CELE “10 PORUNCI” ALE ANTREPRENORULUI DE SUCCES

10-porunci-antreprenor-de-succes-reinvent-consulting

Ce inseamna un antreprenor de succes? Persoana motivata, dedicata, curajoasa, care lupta pentru indeplinirea scopurilor sale.

Ai de parcurs 10 pasi pana la reusita, ii parcurgi. Urmeaza alti 50 de pasi? Mergi inainte cu perseverenta. Apar inca 50 de pasi, nu te lasa, gaseste mereu motivatia pentru a continua. Si tot asa, pas cu pas, iti construiesti afacerea prin munca si efortul tau.

Asadar, ai pornit la drum?

Iata care sunt  cele “10 porunci” ale antreprenorului de succes, care sa te ghideze in dezvoltarea ta personala si profesionala:

1. Nu pleca la drum fara un plan bine gandit si pus la punct

Fiecara calatorie incepe cu un plan – harta afacerii tale: care sunt obiectivele, actiunile de urmat, timpul necesar, bugetul alocat, rezultatele asteptate.

Planul va suferi modificari pe baza evaluarii continue a raportului actiune – rezultat atins.

Citeste si:

Evaluarea si planificarea activitatilor companiei sunt aliatii de baza pentru succesul tau!

2. Fii curajos in luarea deciziilor

Hotararea in luarea unei decizii este competenta-cheie a antreprenorului de succes. Unele se pot dovedi mai putin inspirate, insa stagnarea si indecizia sunt alternative de nedorit.

Indecizia, greutatea in a te hotari, te pot plasa cu cativa pasi in urma celor care au curaj sa riste, sa testeze piata, sa verifice primele reactii si sa se adapteze pe baza lor.

3. Asuma-ti responsabilitatea

Multe persoane evita sa-si asume responsabilitatea, prefera sa dea vina pe cei din jur atunci cand lucrurile nu se intampla asa cum era planificat.

Asumarea responsabilitatii te aduce in pozitia de lider si te pozitioneaza ca exemplu de urmat in fata angajatilor, colaboratorilor si cunoscutilor.

4. Depaseste asteptarile celor din jurul tau

Atunci cand vei lucra cot la cot cu angajatii, acestia iti vor arata respect. Atunci cand vei arata efectiv ce au de facut si cum, nu doar verbal, vei fi vazut cu alti ochi, vei fi apreciat si respectat pentru faptul ca te integrezi activ in echipa.

Totodata, iti vei motiva si incuraja echipa, iar efectele benefice se vor vedea in cresterea productivitatii, definirea culturii organizationale, unitatea si colaborarea in toate activitatile firmei.

5. Implica-te in dezvoltarea firmei, astfel incat sa intaresti prin exemplul personal sentimentul de apartenenta al angajatilor. Pune in practica ideile de dezvoltare si ajuta echipa sa inteleaga conceptul de business si noile solutii de implementat.

6. Fii atent la detalii, insa nu pierde din vedere imaginea de ansamblu

Managementul timpului nu este doar un subiect modern de discutie, ci este un aspect crucial in viata unui antreprenor. Buna gestionare a timpului asigura echilibrul profesional si personal.

Invata sa-ti prioritizezi energia si atentia pentru diversele activitati, astfel incat sa te concentrezi pe acele lucruri care aduc reale beneficii firmei tale.

Invata sa delegi acolo unde se poate, iar tu concentreaza-te pe actiunile care necesita atentie sporita si competente strategice.

7. Dezvolta-te permanent

Cele doua zicale “omul cat traieste invata” si “cunoasterea este putere”, puse la un loc, spun totul.

Dezvoltarea personala este o activitate continua si constanta pentru antreprenorul de succes, mereu in tema cu inovatiile, noile trenduri in domeniu, modificari legislative, oportunitati de dezvoltare etc.

8. Inconjoara-te de oameni creativi, pozitivi si proactivi

Lumea este plina de persoane pesimiste, negativiste, care vad doar partea mai putin plina a paharului. Evita astfel de oameni, inconjoara-te de persoane vesele, creative, cu o gandire pozitiva, vie, proactiva si o atitudine bazata pe actiune.

9. Colaboreaza, creeaza relatii in jurul tau

A fi lider inseamna sa stii sa asculti, sa inspiri si sa motivezi pe cei din jur, sa le asiguri conditii pentru a creste.

Mai multe minti unite pot realiza ceva unic, pot aduce la viata idei spectaculoase, profitabile.

Conflictele genereaza noi conflicte, pe cand colaborarea aduce succes si reusite viitoare.

10. Fii vizibil in mediul online

Majoritatea clientilor si partenerilor sunt in mediul online. Social media te ajuta sa fii aproape de publicul tau si sa dezvolti noi conexiuni de afaceri.

In Romania, cele mai folosite platforme de social media sunt: Facebook, LinkedIn, Google Plus, Instagram si Twitter.

Trebuie sa creezi o strategie de imagine online consistenta si autentica.

Este absolut necesar sa fii acolo unde este publicul tau. Sa fii parte din mediul virtual, sa fii usor de gasit, usor de identificat si de reperat in marea masa de firme, oferte, experti.

Si nu uita: atitudinea face diferenta!

Gandeste si actioneaza ca un invingator! Asa incep marile povesti de succes!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comercialeevidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu socialmodificare obiect de activitatedeschidereinchidere punct de lucrucesiuni parti socialenumirerevocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e- mail marketing@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni-Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *