RUBRICA DE MARTI: INTREABA UN EXPERT!

Infiintari firme, evidenta financiar contabila, gazduire sediu social Reinvent consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara.

Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la schimbarea sediului social al unei firme dintr-un sector in altul si la documentatia necesara pentru a face aceasta modificare la Registrul Comertului si la ANAF.

Doamna Adriana D. intreaba:

„Buna ziua,

Doresc sa stiu cum trebuie sa procedez juridic si fiscal pentru a muta sediul social al firmei dintr-un sector intr-altul. Ce documente trebuie intocmite la Registrul Comertului si la ANAF-ul celor doua sectoare?

De asemenea, as dori sa stiu cat dureaza aceasta mutare de dosar fiscal.”

Doamna Alexandra Alexa, director juridic Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

Pentru schimbarea sediului social al societatii dumneavoastra, trebuie sa inregistrati aceasta mentiune la Registrul Comertului.

In scopul realizarii acestui demers, veti fi nevoita sa intocmiti un dosar care sa contina urmatoarele documente:

  • Cererea de inregistrare – in original;
  • Declaratia Model 3 (Declaratie-tip pe propria raspundere – in original – semnata de catre Asociati/ Administratori, din care sa rezulte, daca e cazul, ca societatea dumneavoastra indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii, pentru activitatile precizate in declaratia-tip);
  • Decizia Asociatului Unic/ Hotararea AGA;
  • Actul Constitutiv Actualizat;
  • Certificatul de Inmatriculare si Certificatele Constatatoare – in original;
  • Contractul de Comodat/ Inchiriere (documentul care atesta ca aveti dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social; in cazul in care Contractul de Inchirere este incheiat cu persoana fizica, acesta trebuie inregistrat obligatoriu la ANAF-ul aferent noului sediu);
  • Copie dupa dovada dreptului de proprietate asupra imobilului unde se va muta sediul social.

Trebuie sa stiti ca, odata cu inregistrarea acestei mentiuni la Registrul Comertului, veti fi nevoita sa modificati Actul Constitutiv al firmei, Certificatul Unic de Inregistrare, precum si celelalte acte care atesta functionarea acesteia. In plus, va trebui sa achizitionati un nou Registru Unic de Control si sa actualizati facturierele si chitantierele care figureaza pe vechea adresa.

Citeste si: Atentie! De la 1 ianuarie 2016, SEDIUL SOCIAL EXPIRAT este considerat caz de inactivitate fiscala si se inscrie in CAZIERUL FISCAL!

Dupa ce finalizati procedura la Registrul Comertului, trebuie sa declarati schimbarea sediului social si la unitatea teritoriala ANAF aferenta.

Totodata, daca firma dumneavoastra este platitoare de TVA, trebuie sa obtineti un nou certificat de inregistrare in scopuri de TVA de la Administratia Financiara in circumscriptia careia se afla noul sediu social.

Citeste si: GHIDUL PENTRU INREGISTRAREA UNEI SOCIETATI COMERCIALE IN SCOP DE TVA

In ceea ce priveste durata realizarii acestui demers la Registrul Comertului, aceasta variaza intre 5 si 10 zile, pentru Bucuresti si Ilfov, respectiv intre 15 si 25 de zile in celelalte judete ale tarii.

Pentru declararea schimbarii sediului social la Administratia Financiara dintr-un sector intr-altul, termenul este de aproximativ o luna de zile”.

Oferta Reinvent pentru schimbarea de sediu social!

Cineva spunea candva ca „timpul inseamna bani”, iar timpul pierdut este echivalentul unor bani risipiti. Pentru a evita acest lucru, Reinvent Consulting iti sta la dispozitie si se ofera sa infrunte cozile interminabile de la Registrul Comertului, dar si de la Administratia Financiara, la cele mai mici preturi de pe piata:

  • 690 de lei, pentru Bucuresti si Ilfov, respectiv 940 de lei, in alte judete ale tarii – tarife practicate pentru schimbarea sediului social in cadrul aceleiasi unitati teritoriale a Registrului Comertului (sunt incluse taxele la Registru, onorariul si TVA);
  • 1.000 de lei, pentru Bucuresti si Ilfov, si 1.100 de lei, in celelalte judete ale tarii – tarife practicate pentru schimbarea sediului social in alt judet (sunt incluse taxele la Registrul Comertului, onorariul si TVA);
  • 250 de lei, pentru declararea schimbarii sediului social la Administratia Financiara, in Bucuresti .

Click aici pentru a consulta lista cu tarifele pe care le practicam pentru depunerea mentiunilor la Registrul Comertului.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  marketing@reinventconsulting.ro.

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *