30 Septembrie – termen limita pentru depunerea obligatiilor fiscale: declaratia  394 si cerere de rambursare TVA

depunere cerere rambursare TVA si declaratie 394 Reinvent consulting

Vineri, 30 Septembrie 2016 este termenul limita pentru depunerea Declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente – Formular 394 (luna , trimestru etc;  perioada de raportare este cea declarata pentru depunerea decontului de TVA, prevazuta la art. 322 din legea nr. 227/2015)

Va reamintim ca prin OPANAF 2328/2016 Declaratia 394 se depune la organul fiscal competent, pana in data de 30 inclusiv a lunii urmatoare incheierii perioadei de raportare. In cazul in care perioada de raportare este luna calendaristica, termenul de depunere a declaratiei pentru luna ianuarie este pana la data de 28, respectiv 29 februarie, dupa caz.

Persoanele obligate la depunerea declaratiei 394:

  • Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform art. 316 din Legea 227/2015, obligate la plata taxei conform art. 307 alin (1), (2), (6) si (7) din Legea nr. 227/2015, pentru operatiuni impozabile in Romania;
  • Persoanele inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform art. 316 din Legea 227/2015, care realizeaza in Romania, de la persoane impozabile.

Citeste si: Ghid inregistrare in scop de TVA

De asemenea, vineri 30 Septembrie 2016 este termenul limita pentru depunerea cererii de rambursare a taxei pe valoare adaugata pentru:

  • persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA in Romania, stabilite in afara Comunitatii (Formular 313).

Persoanele impozabile neinregistrate si care nu sunt obligate sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania, stabilite in afara Comunitatii, pot solicita rambursarea taxei facturata de alte persoane impozabile si achitate de aceasta pentru bunurile mobile care i-au fost livrate sau serviciile care i-au fost prestate in beneficiul sau in Romania , precum si a taxei achitate pentru importul bunurilor in Romania pe o perioada de minim trei luni sau maxim un an calendaristic sau pe o perioada mai mica de trei luni ramasa din anul calendaristic.

Citeste si: Rambursare TVA in 2016

  • persoanele impozabile stabilite in Romania (formular 318)

Persoanele impozabile stabilite in Romania , pot solicita rambursarea TVA achitate de acestea pentru bunurile mobile care le-au fost livrate sau serviciile care au fost prestate in beneficiul lor in statul membru in care taxa a fost incasata, precum si a taxei achitate pentru importul bunurilor in respectivul stat membru.

Cum te poate ajuta Reinvent Consulting

Daca esti contabil si ai intrebari sau doresti sfaturi de la unul dintre expertii nostri, nu ezita si alege serviciul nostru de consultanta si asistenta contabila:

  • Abonament 100 lei – 10 intrebari via e-mail (daca sunt nefolosite se raporteaza pentru luna urmatoare);
  • 25 lei/ intrebare (fara abonament).

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidereinchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e- mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *