Procedura juridica: radiere obiect de activitate

radiere obiect de activitate Reinvent Consulting

In articolul de azi, Reinvent Consulting iti prezinta procedura pe care trebuie sa o urmezi atunci cand doresti sa stergi un cod CAEN din obiectul de activitate.

Pentru a efectua depunerea mentiunii de radiere obiect de activitate la Registrul Comertului, un antreprenor trebuie sa intocmeasca un dosar care sa contina urmatoarele documente:

 • Cererea de inregistrare;
 • Actul modificator al Actului Constitutiv (Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor/ Actionarilor sau Decizia Asociatului Unic/ Consiliului de Administratie/ Directoratului sau Actul Aditional la Actul Constitutiv respectiv);
 • Actul Constitutiv Actualizat;
 • certificatul de inregistrare;
 • Dovezile privind plata taxelor/ tarifelor legale.

Daca este cazul:

 • Declaratia-tip pe propria raspundere, semnata de Asociati sau de Administratori din care sa rezulte ca persoana juridica indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii pentru activitatile precizate in declaratia-tip;
 • avizele prealabile prevazute de legile speciale;
 • imputernicire speciala, avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale.

In cazul modificarii obiectului de activitate al Regiilor Autonome, societatilor cooperative si organizatiilor cooperatiste de credit, se vor depune, dupa caz:

 • Hotararea Consiliului de Administratie, aprobata de ministerul de resort, pentru RA de interes national, iar pentru RA de interes local, de autoritatea Administratiei Publice locale;
 • pentru societatile cooperative, Hotararea Organului Statutar;
 • pentru organizatiile cooperatiste de credit: Hotararea Adunarii Generale a membrilor cooperatori sau Actul Aditional modificator cu viza organelor abilitate potrivit legii, daca este cazul.

Citeste si: MODIFICARE OBIECT DE ACTIVITATE – CUM SE INREGISTREAZA ACEASTA MENTIUNE LA REGISTRUL COMERTULUI?

Cum te ajuta Reinvent Consulting?

Deseori, oamenii de afaceri intampina dificultati la depunerea dosarului la Oficiul Registrului Comertului, din cauza birocratiei si a aglomeratiei de acolo. In acest sens, Reinvent Consulting iti vine in ajutor, expertii nostri juridici, financiari si fiscali putand efectua acest demers la ONRC.

Pentru ca operatiunea juridica de radiere a unui obiect de activitate al societatii tale, Reinvent Consulting percepe urmatoarele tarife:

 • 640 de lei, in Bucuresti si Ilfov;
 • 930 de lei, pentru alte judete din tara.

Aceste tarife includ taxele la Registrul Comertului, TVA si onorariu.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidereinchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e- mail consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *