Recodificare obiect de activitate: acte necesare inregistrare mentiune la Registrul Comertului

recodificare obiect de activitate, Reinvent Consulting

Incepand cu anul 2007, Romania a decis sa-si schimbe codul CAEN, din Rev. 1 in Rev. 2, pentru a respecta legislatia Uniunii Europene, in ceea ce priveste clasificarile statistice. Astfel, procedura de recodificare obiect de activitate se aplica societatilor infiintate inainte de 27.03.2008.

Asadar, in cazul in care firma ta a fost constituita dupa data precizata anterior, nu vei fi nevoit sa inregistrezi aceasta mentiune la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC). In caz contrar, va trebui sa actualizezi Actul Constitutiv si sa modifici Certificatul de Inmatriculare.

Citeste si: MODIFICARE OBIECT DE ACTIVITATE – CUM SE INREGISTREAZA ACEASTA MENTIUNE LA REGISTRUL COMERTULUI?

Pentru operatiunea realizata la Registrul Comertului, trebuie sa intocmesti un dosar care sa cuprinda urmatoarele acte:

 • Cerere de inregistrare mentiuni;
 • Actul modificator al Actului Constitutiv (Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor/ Decizia Asociatului Unic);
 • Actul Constitutiv Actualizat;
 • Dovezile privind plata taxelor/ tarifelor legale.

In anumite cazuri:

 • Declaratia-tip pe propria raspundere, semnata de catre Asociati sau Administratori, din care sa reiasa ca persoana juridica respecta conditiile de functionare prevazute in legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii pentru activitatile precizate in declaratie;
 • Avizele prealabile prevazute de legile speciale;
 • Certificatul de Inmatriculare;
 • Imputernicire speciala, avocatiala sau delegatie pentru persoana imputernicita sa indeplineasca formalitatile legale.

Atunci cand recodificarea obiectului de activitate se impune unor Regii Autonome, societati cooperative sau organizatii cooperatiste de credit, va trebui sa depui urmatoarele:

 • Hotararea Consiliului de Administratie, aprobata de Ministerul de resort, pentru RA de interes national, respectiv de catre Autoritatea Administratiei Publice locale, pentru RA de interes local;
 • Hotararea Organului Statutar, pentru societatile cooperative;
 • Hotararea Adunarii Generale a membrilor cooperatori sau Actul Aditional modificator cu viza organelor abilitate potrivit legii.

Reinvent Consulting, de 10 ani la dispozitia ta!

Consultantii nostri iti stau la dispozitie atat in mediul online, cat si telefonic. In plus, prin intermediul blog-ului Reinvent, iti oferim informatii de calitate din domeniul juridic, fiscal si financiar.

Pentru depunerea mentiunii de recodificare a obiectului de activitate, percepem urmatoarele tarife:

 • 640 de lei, in Bucuresti sau in Ilfov;
 • 930 de lei, pentru celelalte judete ale tarii.

Taxele la Registrul Comertului, onorariul nostru si TVA sunt incluse in pret.

Citeste si: PROCEDURA JURIDICA: RADIERE OBIECT DE ACTIVITATE

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comercialeevidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu socialmodificare obiect de activitatedeschidereinchidere punct de lucrucesiuni parti socialenumirerevocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *