RUBRICA DE MARTI: INTREABA UN EXPERT!

infiintare firma, rubrica de marti, reinvent consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Consultantii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la continutul unei facturi de import de bunuri.

Domnul Ion Svisarinescu intreaba:

„Buna ziua,

Am o nelamurire vizavi de o factura de import din China. Pe factura furnizorului nu este trecut codul nostru de TVA, fiind specificate doar denumirea si adresa. Este corect?

Precizez ca pe declaratia vamala de import (DVI) este trecut codul de TVA.”

Doamna Georgiana Gaman, director departament financiar Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

Noul Cod fiscal, in vigoare de la 1 ianuarie, prevede, la Art. 319, ca sunt considerate facturi acele documente sau mesaje, pe suport de hartie sau in format electronic, care indeplinesc conditiile stabilite de actul normativ citat si care cuprind, in mod obligatoriu, urmatoarele informatii:

  • denumirea/ numele si adresa beneficiarului bunurilor sau serviciilor;
  • codul de inregistrare in scopuri de TVA sau codul de identificare fiscala al beneficiarului, daca acesta este o persoana impozabila ori o persoana juridica neimpozabila.

Asadar, din cele aratate anterior, din legislatia romaneasca reiese ca factura trebuie sa contina obligatoriu codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului.

Consideram ca factura primita poate fi inregistrata in contabilitate, insa pe viitor va sfatuim sa luati legatura cu partenerul strain si sa solicitati trecerea codului de TVA pe factura.”

Citeste si: GHIDUL PENTRU OBTINEREA CODULUI DE TVA IN 2016

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate,deschidereinchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detii o proprietate unde sa iti poti inregistra sediul social al societatii comerciale, iti punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  financiar.contabil@reinventconsulting.ro.

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

www.reinventconsulting.ro
Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *