Cele 4 semne care iti arata ca esti pregatit sa devii antreprenor

vrei sa fii antreprenor Reinvent Consulting

Esti pregatit sa devii antreprenor? Vezi care sunt cele 4 semne care te pot ajuta sa-ti dai seama ca esti gata pentru demararea propriei afaceri. Daca raspunsul este “Da” la fiecare dintre cele 4 afirmatii de mai jos, atunci antreprenoriatul este calea ta.

Chiar daca a fi antreprenor este dorinta multora, acest drum nu este incarcat de succese de la inceput. Daca la prima vedere pare simplu sa fii propriul tau sef, trebuie sa fii pregatit pentru a munci mult mai mult decat la un job normal si pe deasupra trebuie sa constientizezi faptul ca nimic nu vine cu usurinta.

Ca sa iti dai seama daca antreprenoriatul este urmatorul pas in viata ta profesionala, iti propunem o lista cu 4 semne, care te vor ajuta sa decizi daca e momentul sa infiintezi o firma.

  1. Esti dispus si pregatit sa muncesti 80 sau 100 de ore pe saptamana pentru perioada indelungata.

Este important sa constientizezi ca a gasi o solutie prin intermediul afacerii tale va insemna sa pui uneori familia sau propriul timp liber pe planul al doilea.  Pe langa acestea, va trebui sa investesti foarte multe resurse financiare in noua afacere. Ce trebuie sa analizezi este daca, in ciuda tuturor provocarilor, esti dispus sa te dedici unui capitol intens si solicitant, dar totodata plin de oportunitati si provocari.

  1. Firma ta va raspunde unei nevoi reale din piata.

Nu deschide o firma decat daca stii ca vor fi oameni care au nevoie de serviciile tale! Exista numeroase afaceri care se bucura de investitii si resurse din partea antreprenorului fondator. Insa, daca exista clienti care se multumesc cu solutii mult mai simpliste sau un business nu trateaza o problema pe care consumatorii o considera de mare importanta, atunci respectiva afacere nu are un scop. Trebuie sa analizezi foarte bine piata si nevoia de serviciile din domeniul in care infiintezi societatea, pentru a evita pierderi.

  1. Viziunea ta este atat de bine focalizata, incat poti construi o echipa puternica in jurul business-ului tau.

Indiferent de ideile si capacitatile unui antreprenor, nimic nu se compara cu ajutorul si cunostintele pe care le adauga o echipa buna. Unul dintre modurile cele mai simple de a-ti da seama daca afacerea pe care vrei sa o incepi are potential este sa reusesti sa convingi angajati cu spirit de munca si abilitati dezvoltate sa lucreze impreuna cu tine.  Va trebui sa oferi angajatilor motivatie si sa impartasesti cu ei o parte din viziunea ta, pentru a conlucra la atingerea rezultatelor.

  1. Vei intelege cand va trebui sa delegi pe cineva sa preia din atributiile tale.

Uneori, chiar daca ai o idee de afaceri geniala, utila si cu potential, nu orice fondator poate fi si un bun antreprenor.  Daca esti pasionat de ideea ta, dar esti dispus sa renunti la un loc de conducere in companie daca asta cere afacerea ta pentru a se dezvolta, atunci esti pe drumul cel bun. Acesta poate fi cel mai in masura motiv sa iti infiintezi propria firma. A fi antreprenor nu inseamna a fi director sau CEO, poti fi doar omul cu ideile bune, cu sfaturi si creativitate, care ofera un scop si o viziune ansamblului, iar partea administrativa va reveni unui profesionist organizat, cu simt de business.

Asadar, gandeste-te la cele 4 situatii de mai sus si gaseste raspunsurile prin introspectie.

Tu esti cel care isi construieste propriul drum, fie ca e in business sau viata personala – fiecare antreprenor are o reteta proprie pentru succes.

Paseste  cu dreptul in lumea afacerilor alaturi de Reinvent Consulting!

  • Iti infiintam firma: onorariu de la 200 lei + Taxe la Registru.

Infiintare SRLclick detalii

Infiintare PFA click detalii

Infiintare alte entitati juridiceclick detalii

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comercialeevidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu socialmodificare obiect de activitatedeschidereinchidere punct de lucrucesiuni parti socialenumirerevocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *