Actul constitutiv, specimenul de semnatura si declaratia de asociat  – documente esentiale pentru procesul de infiintare firma

Actul constitutiv, specimenul de semnatura, declaratia de asociat

Daca vrei sa iti infiintezi o firma, trebuie sa stii ca vei avea nevoie de anumite documente: actul constitutiv, specimenul de semnatura si declaratia de asociat.

Actul constitutiv

Acest document reprezinta dovada de functionare a firmei nou infiintate si cuprinde mai multe elemente. In cazul unui SRL, actul constitutiv include:

 • Denumirea firmei;
 • Tipul de entitate / Forma juridica;
 • Durata societatii (nedeterminata sau, in unele cazuri, detereminata);
 • Datele de identificare ale asociatilor (atat persoane fizice, cat si juridice);
 • Administratorul/Administratorii si datele acestora de identificare;
 • Adresa sediului social;
 • Sediile secundare sau conditii privind deschiderea unor sedii secundare ulterioare;
 • Obiectul principal si obiectele secundare de activitate (confirm Codurilor CAEN);
 • Capitalul social: aportul fiecarui asociat, numarul si valoarea partilor sociale, impartirea partilor sociale intre asociati, etc.;
 • Procentul in care fiecare asociat participa la pierderi – de obicei aceasta cifra este egala cu procentul care a fost investit de fiecare in capitlul social;
 • Modalitatea de realizare a dizolvarii si lichidarii firmei.

Optional, daca exista mai mult de 15 asociati intr-o SRL sau daca este necesara auditarea companiei, actul constitutiv va contine si datele de identificare ale primilor cenzori si ale auditorului financiar.

Acest act constitutiv se va definitiva odata cu semnatura fiecarui asociat sau a reprezentantilor/ imputernicitilor acestora, astfel se creeaza societatea si temeiurile ei de functionare.

Specimenul de semnatura

Asa cum ii este si denumirea, specimenul de semnatura se refera la semnatura reprezentantului societatii care se infiinteaza. Registrul Comertului solicita acest act deoarece trebuie sa existe o evidenta a persoanelor imputernicite / cu drept de semnatura in numele firmei sau in vederea solutionarii unor probleme viitoare privind actele firmei.

Specimenul de semnatura este o procedura simpla si se desfasoara in prezenta unui notar, care va legaliza acest act sau se efectueaza direct la Registrul Comertului.

Declaratia de asociat/ administrator

Aceasta declaratie de asociat/administrator este o declaratie pe propria raspundere, redactata de catre un notar dupa un model standard si semnata in presenta acestuia. Declaratia se poate atesta si de catre un avocat. Documentul se refera la intrunirea tuturor conditiilor legale de catre o persoana fizica sau juridica (doar in cazul asociatilor) pentru a detine calitatea de asociat sau administrator al unei societati.

Reinvent Consulting – liderul pietei la infiintari firme, te sprijina in procedura de infiintare, dar si alte operatiuni juridice sau evidenta financiar-contabila, oferind servicii de calitate la preturi imbatabile! 

Infiintare SRL  (tariful include taxele de Registru, onorariul, TVA):

 • 650 RON Bucuresti si Ilfov
 • 769 RON alte judete

Actul Constitutiv, Specimenul de semnatura si Declaratia de asociat sunt incluse in costul serviciului de infiintare. Daca doresti autorizarea activitatilor la terti  si/ sau deschiderea unui punct de lucru, se vor adauga costuri suplimentare – 100 RON/ serviciu.

Oferim si servicii fractionate:

 • 150 RON – Intocmire Act Constitutiv

Gasiti lista completa de tarife AICI.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comercialeevidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu socialmodificare obiect de activitatedeschidereinchidere punct de lucrucesiuni parti socialenumirerevocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

One Comment

 1. Angela 13 October 2016 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *