Stiati ca incepand cu luna iulie 2016 nu se mai depun declaratii rectificative 394?

declaratie 394 rectificativa Reinvent Consulting

Conform noului Ordin ANAF nr. 1105/2016 privind declararea tranzactiilor efectuate pe teritoriul national al persoanelor inregistrate in scopuri de TVA si continutul declaratiei 394, aceasta va contine facturile emise, respectiv primite in perioada de raportare

In cazul in care, dupa depunerea declaratiei, persoana impozabila constatata existenta unor omisiuni/ erori in datele declarate, aceasta trebuie sa depuna o noua declaratie corect completata cu operatiunile care necesita modificare  si/sau operatiunile care nu au fost declarate, declaratie care inlocuieste declaratia informativa depusa initial.

Nu vor face obiectul redepunerii declaratiei facturile primite de persoana impozabila in alta perioada de raportare fata de data emiterii acestora de catre furnizori.

Astfel, nu se vor mai depune declaratii 394 rectificative pentru facturile primite in alta perioada de raportare fata de data emiterii acestora de furnizori.

De exemplu, in cazul in care o factura  emisa in iulie 2016 este primita de beneficiar in august 2016, acesta o va include in declaratia 394 aferenta lunii august si nu va intocmi declaratie rectificativa 394 pentru luna iulie 2016.

Citeste si: Modificarile aduse declaratiei 394 in 2016!

Daca ai nevoie de asistenta si consultanta contabila, Reinvent Consulting iti vine in ajutor cu un abonament special pentru tine si nevoile tale:

  • Abonament 100 lei – 10 intrebari via e-mail (daca sunt nefolosite se raporteaza pentru luna urmatoare);
  • 25 lei/ intrebare (fara abonament).

Detalii suplimentare consultanta fiscala online: click AICI.

Detalii suplimentare serviciu asistenta contabili: click AICI

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidereinchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e- mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *