Mituri si realitate in antreprenoriat – Ce trebuie sa stii inainte de a incepe o afacere?

Mituri si realitate in antreprenoriat Reinvent Consulting

Tentatia de a incepe o afacere este una in crestere. Insa, putini sunt cei care stiu ca nu e chiar simplu sa intri in lumea business-ului, iar succesul se castiga prin multa munca, dedicatie si decizii.

In articolul urmator iti prezentam 4 din numeroasele mituri legate de antreprenoriat si cum stau de fapt lucrurile in realitate.

 Mit: Produsul/ Serviciul tau este unic si inovativ

Ideea este o componenta esentiala intr-o afacere, insa exista numeroase alte elemente care transforma ideea in succes. De exemplu, multi antreprenori considera ca rolul ideii de afaceri este crucial, insa nu tin cont de un studiu aprofundat al pietei sau de aportul marketing-ului, al vanzarilor si al publicului tinta care va avea nevoie de serviciul sau produsul respectiv. Asadar, gandeste-te bine inainte de a incepe o afacere si realizeaza o cercetare de piata pentru a afla daca ceea ce vrei tu sa oferi este cu adevarat de interes pentru clientii potentiali.

Mit: Dedicatia de la locul de munca se va transpune in motivatia de a fi un antreprenor de succes

Sunt numerosi cei care considera ca daca au rezultate desosebite in caliatate de  angajat pretios si au experienta intr-un domeniu, atunci acest lucru il califica automat pentru rolul de antreprenorde succes. Antreprenoriatul implica multe decizii foarte importante, pentru care experienta intr-un singur domeniu nu ajuta intotdeauna. In plus, majoritatea antreprenorilor de succes, fie au angajat manageri si consilieri pentru a lua aceste decizii, fie sunt ei insisi persoane cu experienta vasta in numeroase domenii. Asadar, daca decizi ca vrei sa infiintezi o firma, nu uita sa iti construiesti o echipa de incredere, cu experienta in multiple domenii, iar deciziile sa le iei impreuna cu acestia.

Mit: Preturile mai reduse vor atrage mai multi clienti

Aceasta este o eroare majora si frecventa pe care o fac multi antreprenori la inceput de drum. In primul rand, pornirea unei afaceri necesita multe resurse financiare si de timp, de aceea nimeni nu se asteapta la un profit in primii 2 ani de business. Insa, in momentul in care un start-up vrea sa castige clienti si sa isi asigure un loc printre competitorii dintr-o anumita nisa, antreprenorii ar trebui sa stie ca un pret mai mic nu va atrage clienti. Din contra, in multe domenii, mai ales cand vorbim de produse, preturile reduse vor fi asociate de client cu o calitate inferioara. Trebuie luat in calcul faptul ca pretul cerut pe produsul tau sa acopere munca ta, a echipei tale, sa poata asigura marketingul, resursele pentru promovare si productia. Mizeaza intotdeauna pe calitate si brandul tau va deveni cunoscut, indiferent de pret.

Mit: Ideea conteaza, investitiile vor veni si ele

Prima lectie a antreprenoriatului ar putea fi: mai intai afla daca poti primi finantare pentru ideea ta de afacere. Inainte de a porni la drum, trebuie sa analizezi fezabilitatea si valoarea in bani a ideii tale de business. Daca pornesti de la premiza ca o afacere e bazata pe motivatia din spatele ei, acest lucru nu este in totalitate adevarat. In cazul in care nu poti autofinanta business-ul tau, atunci va fi nevoie de alti parteneri si investitori: angel investors, crowdfunding, credite bancare, credite de la stat etc.  Majoritatea persoanelor/ institutiilor care pot oferi finantare trebuie sa evalueaze uneori mii de proiecte de afacere pe zi. Cum va fi individualizat business-ul tau? Ce vei oferi in plus fata de ce exista pe piata respectiva? Cum vrei sa investesti capitalul primit pe termen scurt, mediu si lung? Aceste intrebari sunt esentiale si mult mai importante pentru un finantator decat o idee de afaceri.

Nu te baza niciodata pe planuri de business executate pe jumatate, de tipul „dezvoltare pe parcurs” sau „adaptarea modelului de business in functie de diverse elemente”. Daca vrei sa devii antreprenor, afla adevarul din spatele miturilor sau ideilor preconcepute si fa o cercetare amanuntita a ideii tale pentru a realiza un plan clar, determinat si care sa bifeze o solutie pentru fiecare situatie negativa viitoare care ar putea surveni.

Esti decis ca ideea ta e castigatoare? Reinvent Consulting te sprijina cu servicii de infiintare firma:

Infiintare SRL (asociat unic): 650 RON – Bucuresti si Ilfov / 769 RON – alte judete (toate taxele incluse)

Infiintare SRL-D: 200 RON (toate taxele incluse)

Infiintare PFA – 490 RON (toate taxele incluse)

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comercialeevidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu socialmodificare obiect de activitatedeschidereinchidere punct de lucrucesiuni parti socialenumirerevocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e- mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

www.facebook.com/reinventconsulting.ro 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *