4 modalitati de finantare a ideii tale de afacere

modalitati de finantare a afacerii Reinvent Consulting

Ai o idee de afacere, insa nu ai resurse financiare sa o pui in practica? Nu iti face griji! Iata 4 solutii la acest impas, pentru ca tu sa poti sa iti incepi afacerea de succes sau sa o dezvolti.

  1. Finantare de la stat

Daca nu ai mai avut o afacere pana acum, iti poti deschide un SRL-D. Acest tip de entitate poate aplica pentru fonduri nerambursabile de pana la 100.000 Euro, imediat dupa infiintare, prin Programul SRL-Debutant 2016. Tot ce trebuie sa faci este sa verifici daca indeplinesti conditiile cerute de Guvern, apoi sa depui aplicatia ta cu toate actele necesare. Ulterior, vei primi grantul pe care sa il investesti in business-ul tau, cu scopul dezvoltarii si cresterii acestuia pe termen lung. Exista numeroase tipuri de finantare pentru antreprenorii romani, cu scopul de a sustine cresterea economica. Poti cauta diverse programe guvernamentale in functie de domeniul firmei tale.

  1. Credit bancar

Toate institutiile bancare din Romania ofera imprumuturi si credite pentru antreprenorii aflati la inceput de drum sau pentru cei care au nevoie de resurse financiare pentru a continua si dezvolta activitatea. Fie ca vorbim despre lansarea in business, fie ca vrei sa iti dezvolti afacerea si sa deschizi un punct de lucru nou, un credit bancar iti poate fi de ajutor.

  1. Angel investors

Un angel investor este o persoana pasionata de afaceri, care este dispusa sa cunoasca si sa identifice oportunitati de investitie financiara in alte companii. De obicei, acesti investitori sunt independenti, fiind motivati de ideea ca pot sa confere noi sanse unor afaceri cu potential, dar care poate nu au sprijin financiar suficient. De obicei, isi doresc sa obtina inapoi investitia intr-un interval de timp cuprins intre 1-3 ani. Poti cauta astfel de investitori pentru afacerea ta la diverse evenimente de business si networking sau in hub-urile de afaceri special create in acest scop.

  1. Fonduri nerambursabile internationale

Cateva institutii la nivel international care ofera fonduri nerambursabile pentru finantarea afacerilor sunt: Uniunea Europeana, diverse asociatii care vizeaza antreprenoriatul, ONG-uri, etc. Acestea ofera si ele diverse sume pentru implementarea unor proiecte care sa aduca crestere economica prin dezvoltarea micilor afaceri. Cauta pe site-urile institutiilor detalii despre ce acte trebuie sa contina dosarul pentru cererea de finantare si care este termenul de depunere. Chiar daca exista dezavantajul birocratiei si a unui proces de asteptare indelungat, odata ce obtii un astfel de grant poti sa oferi resurse noi angajatilor tai sau sa imbunatatesti relatiile cu clientii.

In concluzie, exista numeroase credite sau programe fie private, fie de stat/ internationale care pot fi o solutie eficienta pentru a-ti dezvolta compania.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro sau consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *