Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la cum se inscrie in gestiunea contabila o donatie cash.

Doamna Maria Prisaca, intreaba:

„Buna ziua,

Sunt administratorul unui ONG cu activitati sportive pentru copii si tineri. In cadrul diverselor evenimente, fundatia primeste donatii de la persoanele care doresc sa ne ajute. Donatiile sunt cash si sunt pastrate intr-o cutie destinata acestui scop. Cum pot sa inregistrez aceste sume in contabilitatea fundatiei? Va multumesc anticipat!”

Doamna Georgiana Gaman, Director financiar Reinvent Consulting, raspunde:

„In primul rand, va multumim pentru prezenta pe blog-ul nostru si pentru ca ati ales serviciile de consultanta Reinvent Consulting.

Pentru a inregistra in contabilitatea fundatiei donatiile de care ati precizat, trebuie sa realizati un tabel (borderou) cu sumele incasate in fiecare luna. Acest borderou va fi realizat pe propria raspundere de catre dumneavoastra, in calitate de administrator.

De asemenea, trebuie sa fiti atenta la aceste donatii si la inregistrarea lor corecta in contabilitate, deoarece in calitate de administrator, conform legii, orice fapta in neregula din perioada aceasta va cadea in responsabilitatea dumneavoastra, inclusiv in conditiile in care nu veti mai detine acest statut.

Asadar, pentru a fi in legalitate, trebuie sa intocmiti acest borderou in care precizati ca intre data X si data Y s-au incasat de la persoane fizice suma de Z lei, sub forma de venituri din donatii in numerar. Aceste venituri vor fi ulterior inregistrate de contabilul dumneavoastra in sectiunea specificata. Nu exista un borderou tipizat, insa atata timp cat veti declara veniturile incasate in numerar pe propria raspundere, atunci organul fiscal nu va pune probleme.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *