Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la posibilitatea detinerii atat a unui PFA, cat si a unui SRL si cum se factureaza serviciile prestate de PFA catre SRL.

Domnul Andrei Popoviciu, intreaba:

„Buna ziua,

Este posibil sa fiu administrator al unui SRL si in acelasi timp sa fiu si PFA? Pot sa facturez de pe PFA catre acel SRL? Multumesc. ”

Doamna Georgiana Gaman, Director financiar Reinvent Consulting, raspunde:

„Multumim pentru prezenta pe blog-ul nostru si pentru intrebarea trimisa. In privinta primei intrebari, va putem prezenta urmatoarele:

Da, puteti detine un PFA si un SRL in acelasi timp si puteti factura de pe un PFA pe un SRL cu proprietar comun. Metoda legala prin care puteti sa realizati acest lucru este crearea dosarului preturilor de transfer.

Dosarul preturilor de transfer despre care vorbim este documentul prin care fiecare contribuabil care desfasoara tranzactii cu persoane afiliate trebuie sa justifice cuantumul preturilor tranzactiilor respective si sa respecte “pretul pietei”.

Pe baza acestuia, inspectorul fiscal accepta sau ajusteaza preturile de transfer practicate de platitor.

Codul de procedura fiscala, art 108, alin. (2), prevede aceasta situatie prin urmatoarele:

In vederea documentarii respectarii principiului valorii de piata contribuabilul/platitorul care desfasoara tranzactii cu persoane afiliate are obligatia sa intocmeasca dosarul preturilor de transfer. La solicitarea organului fiscal central competent contribuabilul/platitorul are obligatia de a prezenta dosarul preturilor de transfer. Cuantumul tranzactiilor pentru care contribuabilul/platitorul are obligatia intocmirii dosarului preturilor de transfer, termenele pentru intocmirea acestuia, continutul dosarului preturilor de transfer, precum si conditiile in care se solicita acesta se aproba prin ordin al presedintelui ANAF.

Cu alte cuvinte, puteti sa detineti si un SRL si sa aveti si statut de PFA, concomitent, insa acest lucru este o procedura complexa din punct de vedere fiscal, dar legala. Daca doriti sa facturati, trebuie sa fiti in regula in ceea ce priveste dosarul preturilor de transfer si facturarea se va realiza in termeni legali.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *