Vrei sa oferi un “bonus” angajatilor de Craciun? Codul Fiscal te incurajeaza prin neimpozitarea tichetelor cadou!

Codul Fiscal a decis neimpozitarea tichetelor cadou pentru angajati!

Angajatorii pot oferi tichete cadou angajatilor sau copiilor minori ai acestora pentru sarbatorile de Craciun. Codul Fiscal a stabilit ca aceste tichete sa fie scutite de impozite si taxe atat pentru angajatori cat si pentru angajati. Valoarea acestora poate fi de maxim 150 de lei.

Conform legii fiscale, scutirea de impozite pentru tichetele cadou este totala, fiind considerate, impreuna cu cardurile cadou, cheltuieli sociale, neimpozabile. Fiind incadrate in plafonul de 150 RON, aceste cheltuieli sociale sunt deductibile in 2016 in limita a 5% din fondul total de salarii.

Angajatorii pot oferi astfel de cadouri in preajma marilor sarbatori legale: Craciun, Paste, 1 iunie, sau de 8 martie (pentru angajate).
In plus, tot in 2016 s-a mai introdus o noua procedura cu referire la astfel de tichete cadou. Acestea sunt scutite de la impozitul de 16% la angajati. Daca firma ta doreste sa daruiasca de Craciun astfel de carduri si tichete partenerilor de business, atunci ele pot fi incadrate in cheltuieli de protocol. In 2016, cheltuielile de protocol sunt deductibile in limita a 2% din profitul contabil, fiind scutite de contributiile sociale.

In plus, surse media spun ca scutirile de taxe pentru tichetele cadou va insemna o crestere cu 20% a numarului de firme care vor oferi astfel de prime de Craciun in 2016.

O firma de success are o echipa unita in spate. Nu uita sa arati anagajitlor ca ii apreciezi si esti alturi de ei si de familiile lor. Noile reglementari din Codul Fiscal te pot ajuta sa le faci sarabatorile mai frumoase.

 Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comercialeevidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu socialmodificare obiect de activitatedeschidereinchidere punct de lucrucesiuni parti socialenumirerevocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *