Cum sa estimezi daca o investitie va aduce profitul dorit fimei tale?

Cum sa estimezi daca o investitie va aduce profitul dorit fimei tale-

Un antreprenor trebuie mereu sa fie pregatit pentru noi oportunitati care sa il ajute la dezvoltarea si cresterea afacerii sale.

Insa, un bun businessman stie ce investitii sunt profitabile si potrivite pentru firma sa si care nu. Mai jos, iti prezentam cateva sfaturi care sa te ajute in luarea unei decizii cat mai utile afacerii tale.

 

  1. Estimeaza in mod realist profitul

Daca te gandesti sa accepti o investitie financiara de la un partener, incearca sa stabilesti cat mai exact si intr-un mod obiectiv profitul unei astfel de actiuni. Compara aceasta suma cu un credit bancar si iti vei da seama daca merita sa cedezi o parte din actiuni unui partener sau este mai convenabil o dobanda fixa la banca.

  1. Afla cine este investitorul

Unul dintre sfaturile cruciale ale antreprenorilor care lucreaza cu diversi investitori se refera la partenerul de afaceri. Este important sa afli istoricul business-urilor manageriate sau a celor in care a investit viitorul tau partener de afaceri pentru a sti daca merita efortul. Increderea este un element important.

  1. Calculeaza profitul maxim si cum se obtine

Dupa primul calcul, nu trebuie sa decizi sa opresti investitia. Din contra, incearca sa iti dai seama care sunt pasii pe care ai putea sa ii faci ca acea cifra a profitului sa creasca. Cu alte cuvinte, trebuie sa analizezi daca investitia este cu adevarat pozitiva si poate ajuta afacerea ta sa creasca.

  1. Ce poate esua in acest plan?

Cel mai important aspect din aceasta problema este sa analizezi ce ar putea merge rau, pentru a afla daca partile pozitive pot compensa pe cele negative.

De asemenea, este benefic sa te gandesti la un scenariu negativ, deoarece acest lucru poate sa iti ofere un avantaj in cazul in care acel scenariu devine realitate.

Vei sti cum sa actionezi sa rezolvi impasul si vei sti si daca vei avea resursele necesare, daca vei accepta investitia.

Daca iei in calcul toate aceste elemente ai o baza in crearea unei strategii pe termen lung, stii sa te feresti de investitiile periculoase sau inutile si vei reusi sa dezvolti afacerea ta prin metode eficiente.

 

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

 

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme
REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind
 infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail marketing@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *