Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la excluderea unui administrator, in cazul unui SRL, in care asociat este sotul, administrator sotia, iar acestia divorteaza..

Doamna Carmen Andrei intreaba:

“ Buna ziua,

In 2005 am infiintat o societate (SRL) cu sotul meu de la aceea vreme, insa in 2010 am divortat. In aceasta societate eu eram administrator, iar el asociat unic. Dupa divort, fostul meu sot nu s-a mai ocupat de firma si aceasta a inceput sa stranga datorii. Cum as putea sa rup legaturile cu firma si sa nu mai detin functia de administrator? Va multumesc.

Doamna Alexandra Alexa, Director juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

In legatura cu problema expusa de dumneavoastra, mai intai trebuie sa verificati in Actul Constitutiv al societatii care este valabilitatea mandatului de administrator.

Daca exista vreo clauza care specifica ca manadatul este intrerupt in caz de divort sau deces, spre exemplu, atunci dumneavoastra nu veti mai avea probleme, din momentul in care divortul este finalizat (daca este cazul). Puteti merge la Registrul Comertului cu aceasta dovada si mandatul de administrator va fi incheiat.

In schimb, daca mandatul de administrator este pe o perioada nelimitata, atunci va trebui sa luati legatura cu fostul sot, adica asociatul unic al companiei, care sa semneze actele pentru mentiunea de excludere administrator. In cazul unui refuz din partea acestuia, va sfatuim sa apelati la un avocat care sa mearga in instanta cu acest caz.

Compania noastra se poate ocupa de realizarea documentelor pentru mentiunea de excludere administrator si depunerea dosarului la ONRC, in cazul obtinerii acordului de la asociatul unic al SRL-ului. Tariful pentru acest serviciu este de 550 RON (sunt incluse taxele la ONRC, TVA si onorariul nostru).”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *