Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

 

Intrebarea de astazi se refera la obtinerea codului de TVA in cazul in care societatea are deja un punct de lucru deschis. 

Domnul Dragos Dragomir intreaba:

 

“Buna ziua,

 Am o intrebare legata de sediul social si codul de TVA. Momentan, nu figurez ca platitor de TVA, dar daca as dori pe viitor sa devin o astfel de societate, avand in vedere ca am punct de lucru deschis, ar fi o problema sa am sediul social gazduit pe cabinet de avocat? Va multumesc.”

 

Domnul Leonard Mihai, Referent financiar, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

Intrebarea trimisa este destul de frecventa printre clientii nostri.

Conform grilei ANAF 2016, pentru a obtine codul de TVA o societatea trebuia sa indeplineasca o serie de 17 de criterii/ intrebari inscrise intr-un formular (formularul 088), in urma carora se realiza un scor pentru societatea respective.

Aceste 17 criterii nu trebuiau sa fie indeplinite in totalitate. Una dintre aceste conditii era sa nu aveti un sediu social gazduit pe cabinet de avocat. Insa, un alt punct din  grila mentionata presupunea existenta  unui punct de lucru deschis (ceea ce se intampla in cazul dumneavoastra).

De aceea, noi va garantam ca veti putea obtine codul de TVA chiar daca aveti sediul social pe cabinet de avocat, conform normelor si criteriilor ANAF din anul precendent.  

Insa, in 2017, formularul 088 a fost retras de catre ANAF, urmand sa se emita noi regulamente si clarificari in privinta unei noi proceduri de obtinere a codului de TVA.

 

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

 

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro 

www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *