Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la rectificarea TVA si corectarea unei declaratii de impozit pe profit eronata.

Domnul Alexandru Bratu, intreaba:

„Buna ziua,

Cum pot recupera TVA-ul in cazul in care contabila a inregistrat o factura de 10 ori mai mare decat valoarea reala si m-a pus sa platesc TVA mai mare si impozit pe profit mai mare? Ce ar trebui sa fac legal cu contabila? Va multumesc!”

Doamna Georgiana Gaman, Director financiar Reinvent Consulting, raspunde:

„Va multumim ca ati apelat la serviciile Reinvent.

In primul rand, va trebui sa rectificati factura la valoarea corecta si sa depuneti fie dosar de corectie erori materiale privind TVA, fie sa realizati o regularizare in decontul urmator. Acestea au menirea de a corecta eroarea din perioada pe care o specificati dumneavoastra.

Ulterior, in ceea ce priveste  declaratia privind impozitul pe profit veti fi nevoit sa depuneti o declaratie de impozit pe profit rectificativa, care sa repare si aceste “greselile” din formularul precedent. In privinta contabilei, decizia privind contractual de colaborare cu aceasta este la latitudinea dumneavoastra, astfel de erori pot fi uneori realizate din numeroase motive si nu puteti sa trageti la raspundere in mod legal contabilul dumneavoastra. De aceea, exista astfel de declaratii rectificative si regularizari, pentru a va oferi un plus de clarificare in aceste cazuri.

Daca aveti nevoie de o colaborare, noi va oferim serviciile noastre de consultanta fiscala si cele de evidenta financiar-contabila. Echipa noastra este formata din experti, membri CECCAR, iar profesionalismul este o valoare care nu ne permite sa realizam erori.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *