Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la cota de TVA de 9% pentru anumite produse alimentare.

Doamna Alexandra Petre intreaba:

“ Buna ziua,

Am o intrebare care poate parea logica insa as vrea sa ma asigur. Cota de TVA se modifica doar pentru articolele ce aveau pana acum TVA 20%, nu? Concret, produsele pentru cofetarii, decoratiunile din zahar raman la cota de TVA de 9% ? Va multumesc.”

Doamna Roxana Nichita, Referent financiar- contabilitate Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

Articolul 291 din Codul Fiscal in vigoare stabileste TVA de 19% incepand cu data de 1 ianuarie 2017.  Cota redusa de TVA de 9% pentru produsele alimentare nu se va modifica. Conform textului articolului 291 din Codul Fiscal, se aplica cota redusa de 9% pentru urmatoarele prestari de servicii si/ sau livrari de bunuri:

  1. livrarea de proteze si accesorii ale acestora, definite prin normele metodologice conform legislatiei specifice, cu exceptia protezelor dentare scutite de taxa conform art. 292 alin. (1) lit. b);
  2. livrarea de produse ortopedice;
  3. livrarea de medicamente de uz uman si veterinar;
  4. cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping;
  5. livrarea urmatoarelor bunuri: alimente, inclusiv bauturi, cu exceptia bauturilor alcoolice, destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele.

Asadar, in cazul cofetariei dumneavoastra, TVA-ul va ramane la o cota de 9%. Cota de 19% se refera la alte servicii si produse, care nu se incadreaza in industria alimentara.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *