2 declaratii se depun pana la finalul saptamanii: Formularul 394 si Declaratia 010  

2 declaratii se depun pana la finalul saptamnii- Formularul 394 si Declaratia 010 , Reinvent Consulting

Joi este termenul limita pentru depunerea formularului 394 (livrari si achizitii realizate in Romania), iar urmatoarea zi, firme platitoare de impozit pe profit care nu au depasit plafonul vor trebui sa completeze formularul 010. Acestea din urma vor trece la impozitarea „micro” pe 2017.

Noul formular 394 se depune la finalul fiecarei luni, chiar daca s-au realizat sau nu operatiuni din sfera achizitiilor sau livrarilor,  fie ca vorbim despre platitori sau neplatitori de TVA (persoane fizice si persoane juridice).

Ce contribuabili sunt obligati sa depune formularul 394 ?

  • persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, obligate la plata taxei pentru operatiuni impozabile in Romania;
  • persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, care realizeaza, de la persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, achizitii de bunuri sau servicii taxabile.

Daca nu depui declaratia 394 in termenul impus de lege, poti fi sanctionat cu amenzi intre 2 000 si 35.000 de lei pentru firme mici si persoane fizice, respectiv cu amenzi intre  12.000 si 14.000 de lei pentru contribuabili mijlocii si mari.

O alta declaratie importanta care se depune la finalul acestei saptamani, vineri, este formularul 010.

In data de 31 martie se depune „Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoane juridice, asociatii si alte entitati fara personalitate juridica”. Contribuabilii obligati la depunerea acesteia sunt societatile care pana la data de 31 decembrie 2016 au realizat venituri care au depasit 100.000 euro, adica acele societati care au fost platitoare de impozit pe profit la final de 2016 si care, incepand cu 2017, devin platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor.

Formularul 010 se va depune in 2 exemplare, fiind o declaratie care aduce modificari cu privire la situatia impozitului pe profit. Modalitatea de depunere este fie direct la reprezentanta organului fiscal, fie prin intermediul postei.

Nedepunerea declaratiei 010 va atrage dupa sine amenzi intre 1.000 si 5.000 de lei in cazul contribuabililor mijlocii si mari, respectiv intre 500 si 1.000 lei pentru celelalte persoane juridice.

Ai nevoie de un contabil care sa iti depuna declaratiile la timp? Reinvent Consulting are solutiile potrivite:

INFIINTARE FIRMA GRATUIT la orice abonamen de contabilitate pe 6 luni!

  • 150 lei/ luna – firma fara activitate (societati neplatitoare de TVA);
  • 200 lei/ luna – firma fara activitate (societati platitoare de TVA);
  • 215 lei/ luna, pentru maximum 20 de documente si 2 salariati.

Pentru un numar mai mare de documente si salariati, tarifele sunt personalizate, in functie de volum.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *