4 moduri in care antreprenoriatul iti schimba viata

4 moduri in care antreprenoriatul iti schimba viata

De la increderea pe care o acorda un antreprenor oamenilor si pana la aspiratiile personale, modul in care conduci o afacere si deciziile pe care le iei in plan profesional, iti vor contura si anumite alegeri in viata privata.

Iata cele 4 lectii oferite de viata de antreprenor si care iti pot influenta deciziile personale si modul de a privi lucrurile.

  1. Ai incredere in oameni

Antreprenorii sunt de obicei oameni optimisti, altruisti, care au incredere in cei din jurul lor. De-a lungul timpului insa, practica demonstreaza ca anuniti parteneri sau clienti intentioneaza sa profite de pe urma afacerii tale. De aceea, unii antreprenori vor fi reticenti in ceea ce priveste increderea in oamenii noi. A fi antreprenor are o influenta speciala asupra relatiilor cu cei din jur, mai ales daca vorbim despre relatii noi, fie ele personale sau profesionale.

  1. Te multumesti cu esentialul

Administrarea unei afaceri nu este usoara, iar la inceput orice antreprenor doreste sa se extinda cat mai mult, sa aiba cat mai multi angajati si sa realizeze  profit. Insa, cu timpul, cea mai importanta lectie pe care o va invata un om de afaceri este ca atentia, recunoasterea si faptul ca te afli in lumina reflectoarelor, nu ajuta la dezvoltarea pe termen lung a unei companii. Ceea ce este important il reprezinta modul in care iei decizii care permit consistenta unui business. Acest sistem decizional te poate ajuta si in viata personala.

  1. Te intrebi uneori cum poti reusi

Echilibrul dintre timpul petrecut la birou si cel petrecut cu familia sau prietenii este greu de mentinut. De aceea, te-ai intrebat de multe ori cum poti reusi sa le impaci pe amandoua, iar raspunsul este unul evident. Un antreprenor este obisnuit sa faca multi-tasking si sa imparta timpul sau in mod eficient; la fel se intampla si in afara biroului. Tine minte insa sa te relaxezi dupa perioade incarcate de munca si vei observa ca echilibrul cautat nu e atat de greu de obtinut.

  1. Ai un scop bine definit

Cel mai mare risc al antreprenoriatului este oboseala si faptul ca poti ajunge sa fii plictisit de propria afacere si sa nu poti realiza task-uri sau decizii simple. De multe ori, de-a lungul drumului pierzi anumite lucruri din perspectiva si te poti indeparta de la scopul initial.

Pentru a nu ajunge la extenuare, un antreprenor se va intreba pe sine ce anume poate face pentru a reveni la cursul initial si va gasi motivatia necesara pentru a merge mai departe.

In final, nu trebuie sa te ingrijoreze faptul ca viata de antreprenor poate fi de multe ori o inspiratie si pentru deciziile tale din afara biroului. De altfel, a fi antreprenor nu se refera doar la aspectele din business, inseamna a fi un om motivat, pasionat, optimist, care stie sa analizeze situatiile si sa se mentina pe un drum dinainte stabilit, spre succes.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail marketing@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *