Planul de afaceri – cum se realizeaza si ce aspecte trebuie sa urmaresti

Planul de afaceri, Reinvent Consulting

Planul de afaceri este esential pentru crearea unui business de succes, echilibrat si usor de optimizat in orice moment al dezvoltarii sale. Aceasta este strategia de baza pe termen lung de crestere a afacerii tale si iti poate fi de folos mai ales daca vrei sa obtii finantare de la diverse institutii bancare sau sa accesezi fonduri nerambursabile. Iata ce elemente trebuie sa contina un plan de afaceri coerent.

Analiza ideii de afacere 

Descrie pe scurt, in cateva fraze, de ce vrei sa lansezi ideea ta de afacere pe piata si care este misiunea companiei. Acest lucru te va ajuta pentru a delimita un scop pentru firma ta, o strategie in orice punct al dezvoltarii sale si iti va oferi oportunitatea de a identifica punctul de diferentiere al business-ului tau fata de competitie. Asadar, incepe prin a redacta cateva randuri si poti spune ca ai pus bazele unui viitor plan de afacere.

Setarea obiectivelor pe termen scurt si mediu

Stabileste obiectivele afacerii tale, unde vrei sa ajungi si modul prin care le poti concretiza. Completeaza obiectivele de vanzari, de profit sau cele pe care ti le-ai dori sa le atingi la un anumit punct intermediat al afacerii tale. Seteaza si praguri pentru acestea: indicatori, etape, etc., pe care sa le urmaresti in momentele cruciale pentru dezvoltarea business-ului tau.

Identificarea punctelor cheie ale afacerii

Gaseste care sunt punctele tari, ce te diferentiaza de competitori si cum solutionezi anumite probleme/ cerinte importante din piata. Aceste elemente vor contura specificul afacerii, iar tu iti vei da seama cum sa te promovezi in functie de avantajele pe care le oferi. Fie ca aceste beneficii se concentreaza pe suportul pentru clienti sau servicii inovative in domeniul tau, este important sa  le identifici.

Stabilirea publicului tinta – cui te adresezi?  

Stabileste carui public se vor adresa serviciile tale, iar pe viitor iti va fi mai simplu sa realizezi obiectivele strategiei de vanzari. Cunoaste-ti posibilii clienti si profilul cumparatorului ideal pentru tine, iar de aici mai e un singur pas pana la atingerea cotei maxime de profitabilitate. Raspunde la intrebari precum: Cine are nevoie de produsul meu? Cum pot atrage acest client catre o decizie de cumparare? Cum il pot fideliza? etc.

Analiza concurentilor

Analizeaza competitia si afla ce anume le caracterizeaza, ce avantaje ofera celelalte firme, care este secretul succesului lor si de ce au rezistat pe piata pana acum. Aceste elemente vor fi importante in orice moment al dezvoltarii afacerii, deoarece te diferentiaza pe piata si iti ofera coerenta. Gaseste identitatea brandului tau atat printr-o comparatie cu ceilalti competitori, cat si prin adaugarea de elemente personale.

Planul de afaceri este important atat pentru antreprenorul din tine, cat si pentru clientii tai. Acestia vor intelege mai clar ce anume caracterizeaza in esenta brandul tau. Astfel vei definitiva specificul afacerii tale, scopul acesteia si cum poti sa iti stabilesti un loc de lider in domeniul dorit de activitate.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail marketing@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *