Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la imposibilitatea declararii nesuprapunerii a doua sedii sociale.

Domnul Andrei Croitoru intreaba:

“Buna ziua,

Am un SRL al carui sediu social este trecut ca fiind intreaga locuinta, nu am delimitat un spatiu pentru acesta. Doresc sa infiintez o firma noua, insa am inteles ca nu este posibil sa fac declaratia de nesuprapunere sediu. Cum trebuie sa procedez pentru ca noua firma sa aiba sediul in aceeasi locatie si sa pot da declaratia la notar? Va multumesc.”

Doamna Ramona Bajanaru, Consultant juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

In ceea ce priveste situatia descrisa de dumneavoastra mai sus, aveti 2 posibilitati de solutionare.

Prima varianta este sa modificati datele sediului social pentru firma mai veche, iar pentru aceasta trebuie sa inregistrati mentiunea de schimbare sediu la ONRC. Aceasta procedura va presupune si delimitarea clara a unei camere/ unui spatiu din locuinta care sa apara ca sediu social. Ulterior, va trebui sa delimitati si spatiul ce va deveni sediul social al firmei in curs de infiintare. In final, deoarece cele doua firme vor avea aceeasi adresa (singurele diferente fiind numere de camere), va fi nevoie sa dati declaratia de nesuprapunere sediu la notar.

A doua solutie, mult mai simpla este sa delimitati doar spatiul pentru noua firma in curs de infiintare si sa mergeti la notar pentru a declara nesuprapunerea celor doua sedii. Nu vor exista probleme, deoarece aceasta declaratie este data pe propria raspundere si dumneavoastra va asumati orice problema referitoare la sediul social al celor doua societati.

Daca doriti, putem sa ne ocupam noi de schimbarea sediului social, in cazul in care doriti sa alegeti prima varianta din solutiile de mai sus. Tariful este de 350 RON (toate taxele incluse) pentru Bucuresti si Ilfov, respectiv 450 RON (toate taxele incluse) pentru alte judete din tara.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *