Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la infiintarea unei societati in cazul in care asociatul unic se afla in concediu de crestere copil.

Doamna Anda Manolescu intreaba:

“Buna ziua,

Sunt in concediu de crestere copil si as vrea sa-mi deschid o florarie. In ce conditii as putea sa fac acest lucru? Ma gandeam la o intreprindere familiala sau intreprindere individuala, in principiu nu vreau angajati, vreau sa ma ocup eu sau sa-l angajez pe fostul meu sot, sa ne impartim atributiile. S-ar putea acest lucru, avand in vedere ca suntem divortati? Care ar fi cea mai potrivita solutie in cazul meu? Multumesc.”

Doamna Alexandra Alexa, Director juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

Puteti infiinta un I.I sau PFA, insa daca doriti sa realizati activitati din domeniul florariilor, va trebui sa aveti o diploma sau o certificare care sa ateste ca aveti expertiza si cunostinte in domeniu. In cazul in care nu aveti astfel de certificare pentru II sau PFA, o alternativa este sa infiintati un SRL sau un SRL-D. In cazul unui SRL-D, timp de 3 ani aveti statutul de debutant, ulterior va fi nevoie sa modificati forma juridica in SRL. Singura conditie in cazul in care alegeti deschiderea unui SRL-D este sa nu fi fost asociat anterior intr-o alta firma.

Mentionam faptul ca este ca nu veti pierde indemnizatia de crestere copil daca infiintati o firma. In privinta angajatilor, nu va fi o problema sa incheiati un contract individual de munca cu fostul sot. Puteti sa angajati pe oricine, indiferent de statutul personal (ruda, fost sot, etc.) sau profesional, atata vreme cat respectati legea si prevederile din Codul Muncii.

Va putem ajuta cu infiintarea firmei dumneavoastra, indiferent de forma de organizare.  In cazul unui II/IF/ PFA/ SRL-D, costul infiintarii este de 190 RON (toate taxele incluse), iar daca optati pentru un SRL, unic asociat, costul este de 225 RON (toate taxele incluse).”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

www.facebook.com/reinventconsulting.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *