Suspendare firma – procedura completa!

suspendare activitate firma, Reinvent Consulting

Uneori, un antreprenor se confrunta si cu situatii in care cea mai buna decizie este sa suspende activitatea firmei. Chiar daca nu este cea mai simpla maniera de a rezolva problemele survenite, poti suspenda activitatea pentru o perioada limitata. Citeste mai jos ce implica procedura si ce trebuie sa faci pentru a o duce la capat cu succes.

Suspendarea activitatii firmei se refera la intreruperea provizorie a acesteia si inregistrarea unei mentiuni la ONRC, respectiv declararea sistarii activitatii la ANAF.

Documentele de care vei avea nevoie in procesul de inregistrare modificare la Registrul Comertului sunt urmatoarele:

  • copie C.I. asociat/asociati;
  • certificatul de inregistrare al societatii;
  • certificatele constatatoare in original in vederea anularii autorizatiilor de functionare.

Procedura din cadrul Registrului presupune completarea si depunerea unei cereri de inregistrare prin care sa solicitati inregistrarea mentiunii privind suspendarea temporara a activitatii firmei dumneavoastra, insotita de o declaratie-tip pe propria raspundere din care sa rezulte ca persoana juridica nu desfasoara la sediul social, la sediile secundare sau in afara acestora/ desfasoara activitatile declarate o perioada de maxim 3 ani.

Conform art. 159 Ordinul nr. 2594/C/10.10. 2008 intreruperea temporara a activitatii poate fi aplicata atat SRL-urilor, cat si pentru PFA, I.I. sau I.F.

A doua etapa o reprezinta declararea incetarii activitatii la ANAF. Dupa emiterea  Hotararii privind suspendarea activitatii societatii comerciale, trebuie completata si depusa la Administratia Financiara declaratia 010 pentru a inregistra inactivitatea si la organul fiscal.

Nu te complica facand drumuri inutile la ONRC. Alege solutiile Reinvent Consulting!

Toate taxele la ONRC, de publicare in Monitorul Oficial, TVA si onorariul sunt incluse in tarifele de mai sus.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *