Ce firme trebuie sa isi depuna bilanturile pana la 2 mai 2017?

Ce firme trebuie sa isi depuna bilanturile pana la 2 mai 2017-

Stuatiile financiare pentru anul precedent se transmit in 2017 pana la 30 mai, insa unele firme sau entitati vor fi nevoite sa le depuna mai devreme.

Conform Ordinului MFP nr. 166/2017 firmele, societatile sau companiile nationale, regiile autonome sau institutele nationale de cercetare-dezvoltare trebuie sa depuna situatiile financiare anuale in termen de maxim 150 de zile de la data de 31 decembrie 2016, adica incheierea exercitiului financiar.

Persoanele juridice fara scop patrimonial in schimb au alte termene. Aceste entitati trebuie sa depuna situatiile in termen de maxim 120 de zile de la data la care se incheie exercitiul financiar,pana la data de 30 aprilie 2017. Deoarece aceasta zi este in weekend s-a decis prelungirea pana la data de 2 mai 2017, prima zi lucratoare din luna mai.

Ce persoane juridice fara scop patrimonial sunt obligate la depunerea bilantului pana pe 2 mai 2017? Iata lista acestor entitati:

 • asociatii;
 • fundatii:
 • partide politice;
 • patronate;
 • organizatii sindicale;
 • culte religioase;
 • alte persoane juridice infiintate in baza unor legi speciale.

Situatiile financiare anuale ale persoanelor juridice fara scop patrimonial cuprind urmatoarele documente fiscale:

 • bilant;
 • contul rezultatului exercitiului;
 • notele explicative la situatiile financiare anuale.

Aceste situatii financiare anuale vor fi evaluate si verificate de catre cenzori sau auditori. Ele sunt depuse de catre reprezentantul fiscal al societatii direct in format hartie la reprezentantele Ministerul Finantelor Publice. Exista de asemenea si optiunea depunerii online pe portatul e-guvernare.ro .

Important de notat este ca o conditie pentru a putea depune bilanturile anuale online, contribuabilii trebuie sa aiba certificat digital calificat sau sa numeasca drept imputerniciti persoane care detin astfel de certificate.

Cauti o firma de contabilitate care sa se dedice rezolvarii tuturor problemelor tale financiare? Vrei o colaborare cu o firma profesionista care sa se ocupe de declararea cheltuielilor si bilantului la timp?

Expertii contabili Reinvent Consulting sunt potriviti pentru afacerea ta!

 • 225 RON/ luna, pentru maximum 20 de documente si 2 salariati, pentru plata anticipata pe 6 luni
 • 175 RON/ luna, pentru maximum 20 de documente (fara salariati), pentru plata anticipata pe 6 luni
 • 150 RON/ luna – fara activitate (societati neplatitoare de TVA)
 • 200 RON/ luna – fara activitate (societati platitoare de TVA)

Pentru un numar mai mare de documente si salariati, tarifele sunt personalizate, in functie de volum.

CLICK AICI pentru lista completa a tarifelor de contabilitate! 

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *