Contractul de comodat– ce inseamna si intre cine se incheie?

Contractul de comodat pentru sediul social al firmei – ce inseamna si intre cine se incheie-

Esti hotarat sa infiintezi o societate, dar probabil ai aflat ca ai nevoie de un sediu social pentru a inchiea acest proces cu succes, iar pentru asta ai nevoie de un contract de comodat. Afla detalii despre acest tip de acord intre parti in cele ce urmeaza.

Unul dintre cele mai des utilizate contracte de comodat este contractul de comodat pentru sediu social. De altfel, un astfel de contract reprezinta un document-cheie in definitivarea cu brio a infiintarii, in lipsa unui sediu social te afli in imposibilitatea de a constitui firma.

Acest tip de contract se realizeaza mai ales in cazurile in care nu exista un contract de locatiune sau un act de proprietate.

Un contract de comodat se incheie intre o persoana fizica, care doreste sa isi infiinteze o firma si sa o gazduiasca la un sediu social si o persoana fizica/ juridica care pune la dispozitie pe baza de contract de inchiriere, act de vanzare etc., spatiul resepctiv. Cu alte cuvinte, functioneaza ca orice contract, in care o parte cedeaza celei de-a doua un bun spre a-l utiliza in scopuri specifice.

Incheierea unui contract de comodat este obligatorie si in situatia in care proprietarul imobilului este persoana fizica care va fi si actionar in cadrul societatii ce se constituie (sau deja constituita, dar care urmeaza sa utilizeze spatiul).

Nu exista prevederi legale care sa stabileasca durata minima sau maxima a unui contract de comodat pentru sediu social. Acest tip de contract se poate realiza pe perioada nelimitata, fiind valabil pana la momentul in care una dintre partile contractante nu mai este de acord cu termenii contractului. Cu alte cuvinte, daca una dintre parti se opune si doreste rezilierea contractului, cu notificarea necesara, se poate incheia perioada de utilizare a spatiului.

Obligatiile partilor, exceptand obligatia de plata, sunt asemanatoare cu cele ale unui contract de locatiune standard.

Reinvent Consulting va pune la dispozitie un astfel de model de contract de comodat sediu social, odata cu gazduirea sediului social la noi. Mai mult, daca realizati si procedura de infiintare cu noi, contractul de comodat este inclus in tariful infiintarii.

Daca esti in cautarea unui sediu social, profita de ofertele special concepute pentru antreprenori marca Reinvent Consulting:

  • 6 luni – 59  euro + TVA
  • 1 an + 1 an GRATUIT – 111 euro + TVA
  • 2 ani + 2 ani GRATUIT – 199 euro + TVA

Tarifele sunt valabile pentru sediul social oferit de noi, pe cabinet de avocat, iar la contractele incheiate pe mai mult de 1 an, se va percepe o taxa de schimbare de 380 lei (inregistrarea mentiunii la ONRC) dupa fiecare 12 luni de gazduire.

Detalii despre tarife pe website-ul nostru: CLICK AICI!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *