Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT! Despre infiintare firma pentru comert in piete

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la infiintarea unui II sau un SRL pentru activitatea de comert in piete.

Domnul Adrian Vizitiu intreaba:

“Buna ziua,

Sunt producator agricol si as dori sa pot vinde fructe si legume, in special vara si toamna, insa am nevoie de o forma de organizare. Voi infiinta o intreprindere individuala, dar pe numele sotiei mele intrucat ea are cursurile de igiena si comert. In urma unei declaratii, o pot ajuta, ma pot ocupa de II? E mai avantajos sa infiintez un SRL? Va multumesc.”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Compartiment Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

In primul rand, pentru a efectua activitatea descrisa de dumneavoastra, comercializarea produse alimentare in piete, aveti nevoie de un certificat de producator. Totodata pentru ca vindeti produse alimentare este nevoie de un curs de formare profesionala in domeniul alimentatie publica. Dupa obtinerea acestuia, puteti infiinta fie un I.I., fie o alta entitate juridica.

Puteti, desigur, opta si pentru infiintarea unei I.I. in numele sotiei, care detine mai multe certificari in domeniul de activitate dorit. In privinta posibilitatii de a va ocupa de intreprindere, puteti fi angajat al acesteia. Conform ultimelor modificari legislative, o I.I. poate avea pana la 8 angajati, deci nu va exista nicio problema in acest sens.

Insa, cel mai avantajos este sa infiintati un SRL cu asociat unic sau cu doi asociati, daca doriti sa o cooptati si pe sotia dumneavoastra. Astfel, nu aveti probleme in ceea ce priveste raspunderea cu intregul patrimoniu al persoanei fizice (sotia dumneavoastra, in cazul I.I) sau certificarile necesare.

In cazul unui SRL trebuie sa raspundeti doar in limita unui capital social de 200 RON, nu cu intreaga avere. In plus, o astfel de entitate poate sa aiba un obiect de activitate care nu necesita certificare din partea asociatilor.

Daca doriti sa va ajutam cu infiintarea unui I.I, tariful procedurii este de 210 RON – Bucuresti/ Ilfov si 310 RON – in alte judete din tara.

In privinta infiintarii unui SRL cu  asociat unic, tariful este de 350 RON – pentru Bucuresti/ Ilfov si 450 RON – pentru alte judete din tara, toate taxele incluse. Pentru mai multi asociati, se adauga suma de 50 RON/ asociat.

Update: 15.10.2019

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

www.facebook.com/reinventconsulting 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *