Credite pentru infiintari firme si administrare business pe baza de testari psihologice

Credite pentru infiintari firme si administrare business pe baza de testari psihologice

Vrei sa infiintezi o firma?  In viitorul foarte apropiat, micii intreprinzatori ar putea fi creditati pe baza de teste psihometrice. Suna ca o stire falsa, dar este o informatie cat se poate de serioasa. O aplicatie noua, dezvoltata de Entrepreneurial Finance Lab (EFL), propune bancilor din tarile in curs de dezvoltare un instrument prin care poate fi evaluat potentialul de succes in afaceri al antreprenorilor aspiranti: de la infiintare firma, la administrare si extindere afacere.

  • Personalitate alfa sau alfa-numerica?

Sa crezi in tine si in succesul business-ului tau, sa ai o etica a muncii impecabila, sa nu te descurajezi, sa stii sa iti asumi riscuri calculate, sa vii primul si sa pleci ultimul. Toate acestea sunt sfaturi clasice legate de procesul de infiintare firma si administrare a unei afaceri, mai ales cand se adreseaza antreprenorilor la inceput de drum.

Daca pana acum asemenea trasaturi de personalitate afectau succesul afacerii tale doar la modul indirect si nu erau „punctate”, iata ca in viitorul apropiat ele ar putea influenta lucrurile direct, fundamentand deciziile bancilor de a acorda imprumuturi antreprenorilor, atunci cand nu exista istoric de creditare sau garantii.

Aplicatia, lansata in 2010, se bazeaza pe o cercetare initiala desfasurata in Laboratorul pentru Dezvoltare Internationala de la Harvard, este folosita deja in 27 tari de catre banci ca Santander si Inter-American Development Bank si a recoltat cam toate premiile existente in materie de inovatie in afaceri si solutii de finantare. Printre promisiunile pe care le face clientilor se numara reducerea cu 50% a ratei de credite neperformante, cresterea cu 35% a numarului de credite aprobate fara afectarea ratei de default si o scadere cu 79% a timpului de procesare a cererilor.

In plus, aplicatia este adaptabila trans-cultural, iar posibilitatile de „a trisa” sunt foarte mici. Cu atatea beneficii pentru finantatori, e doar o chestiune de timp pana cand asemenea metode de scoring vor fi adoptate si in zone mai apropiate de a noastra, cu aplicatii probabil diversificate.

  • Veriga lipsa

Un articol al Centrului pentru Dezvoltare Internationala de la Harvard arata ca, in statele dezvoltate, IMM-urile genereaza in medie 50% din PIB si 60% din locurile de munca, pe cand pentru tarile  in curs de dezvoltare, cifrele se reduc drastic: 30% din locurile de munca si doar 17% din PIB provin din zona IMM.

Fenomenul este numit “the missing middle”(“lipsa partii de mijloc”). Motivele pentru raritatea IMM-urilor in tarile mai sarace sunt numeroase, dar unul dintre cele mai importante este dificultatea obtinerii de creditare, pentru ca bancile nu au suficiente mijloace de a reduce riscurile asociate creditelor neperformante – iata de ce aplicatia EFL a fost creata special cu emisfera sudica in minte.

Asa ca nu pierdeti timpul, incepeti deja sa va exersati optimismul, curajul, responsabilitatea, increderea in voi si IQ-ul. Daca esti de parere ca ai tot ce ii trebuie unui antreprenor de succes, incepe acum afacerea!

Reinvent Consulting iti ofera tot know-how-ul necesar pentru infiintare firma fara batai de cap, ca la carte si rapid. In doar 4 zile firma ta este inregistrata la ONRC, iar tu poti incepe activitate.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail marketing@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *