Update Registrul Comertului: din iulie firmele vor avea de adaugat un nou cod european de indentificare- EUID

UPDATE ONRC- Din iulie 2017 firmele vor avea de adaugat un nou CUI european - EUID

Incepand cu data de 7 iulie a acestui an, atat societatile, PFA-urile si toate entitatile fara personalitate juridica din Romania vor adauga pe langa codul unic de identificare si un identificator unic la nivel european (EUID). Acest lucru va conecta ONRC cu Registrele Comertului din statele UE.

Legea nr. 152/2015 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul inregistrarii in Registrul Comertului, publicata in iulie 2015 in Monitorul Oficial prevede aceasta modificare juridica.

Pe scurt, EUID va fi adaugat tuturor contribuabililor si persoanelor cu sau fara personalitate juridica inregistrate la ONRC. Acest numar de identificare nou se va alatura numarului de ordine din Registrul Comertului si CUI-ului firmei.

Noul cod se acorda automat odata cu inregistrarea la ONRC, si se refera la urmatoarele tipuri de entitati:

Conform unui comunicat ONRC identificatorul unic la nivel european (EUID) este alocat in sistemul informatic integrat al Oficiului National al Registrului Comertului.

De asemenea, SRl-urile, PFA-urile sau alte entitati fara personalitate juridica infiintate inainte de iulie 2017, vor trebui sa isi modifice actele, pentru a adauga acest nou cod EUID. Aceste entitati, incepand cu 7 iulie, vor avea dreptul sa solicite schimbarea certificatului de inregistrare vechi cu unul nou care sa contina si noul identificator european.

In viitorul apropiat, ONRC si Ministerului Justitiei (MJ) vor emite ordinul de aplicare al noii legi, document prin care se va aproba la nivel practic implementarea EUID.

Potrivit Legii nr. 152/2015, codul EUID va prezenta urmatoarele elemente:

  • elementul de identificare al Romaniei;
  • elementul de identificare al ONRC in cadrul UE;
  • numarul entitatii emis de Registrul Comertului.

EUID va fi trecut pe certificatul de inregistrare la Registrul Comertului, langa celelalte elemente distinctive si unice ale persoanei juridice sau entitatii.

Acest cod va simplifica metoda de verificare a posibilor parteneri de afaceri, fiind posibil ca oricine sa poata obtine informatii gratuite, online, despre enitatile inregistrate pe teritoriul UE, lucru posibil prin intermediul sistemului de interconectare a registrelor comertului din tarile membre ale Uniunii.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *