5 instrumente care sprijina tinerii antreprenori din Romania

5 instrumente pentru tinerii antreprenori

O statistica arata ca 7 din 10 tineri din Romania isi doresc sa isi deschida propria firma. In continuare, iti prezentam cateva instrumente care sa te ajute daca esti in pozitia unui antreprenor la inceput de drum.

  1. Platformele de invatare dedicate tinerilor

Exista mai multe tipuri de platforme si programe special create cu scopul dezvoltarii cunostintelor tinerilor antreprenori. Aceste cursuri si platforme educationale pot oferi suport in momentul in care te confrunti cu diverse probleme de business si iti ofera un know-how important, care poate fi utilizat in momente cruciale.

  1. ONG-urile pentru studenti

In cadrul organizatiilor studentesti te poti dezvolta atat personal, cat si profesional. Pentru un antreprenor, ONG-urile reprezinta un loc in care vei invata cum sa creezi o strategie de afaceri, sa lucrezi in echipa. Aici vei obtine abilitati de leadership, primesti training-uri si faci networking cu posibili mentori sau parteneri. Profita de timpul petrecut aici si retuseaza-ti ideile de afacere, pana gasesti forma perfecta pe care sa o implementezi ulterior.

  1. Incubatoarele de business

In Romania acest tip de instrument a fost reglementat abia anul trecut, cu toate ca traditia acestor incubatoare se pastreaza de ceva vreme in statele vestice. Legea incubatoarelor de afaceri ofera un cadru de dezvoltare pentru start-up-urile din Romania, pe principiul sprijinirii de catre diversi investitori prin finantari sau evenimente menite sa impartaseasca experienta catre antreprenorii tineri.

  1. Fondurile europene

Daca te afli la inceput cu afacerea ta, poti aplica la finantare prin fonduri UE. Chiar daca birocratia si documentatia poate parea dificil de realizat la inceput, exista anumite beneficii. Spre exemplu, daca ai o idee de afacere in mediul rural, poti primi finantare sa iti pui firma pe picioare si sa demarezi o activitate productiva.

  1. Programul national Start-Up Nation – sansa de finantare pentru noile business-uri

Ideile de afaceri ale antreprenorilor romani pot fi finantate de statul roman cu pana la  200.000 de lei (44.000 de euro). Acest program are drept scop motivarea tinerilor si a celor care pana acum nu s-au implicat in lumea afacerilor. Cei care doresc o astfel de finantare trebuie sa se incadreze in anumite conditii si sa aplice cu un plan de afaceri bine pus la punct.

 Citeste mai multe despre programul START-UP NATION: Click aici!

Asadar, incearca oricare dintre cele 5 instrumente de mai sus pentru a porni in lumea antreprenoriatului! Oricat de multa experienta ai avea, nu uita ca ai nevoie de putin curaj, un plan de afacere coerent si un partener de incredere pentru a solutiona probleme juridice si financiare.

Reinvent Consulting iti poate fi un aliat de incredere in demararea rapida a procedurilor de infiintare la Registrul Comertului:

  • Infiintare SRL –D : 190 RON (Bucuresti si Ilfov) / 290 RON (alte judete);
  • Infiintare SRL , asociat unic: 320 RON (Bucuresti si Ilfov) / 420 RON (alte judete);
  • Infiintare PFA: 190 RON (Bucuresti si Ilfov) / 290 RON (alte judete).

Tarifele complete:  Click aici!

Expertii nostri contabili va stau la dispozitie cu servicii contabile de calitate la preturi incepand cu 175 RON/ luna.

Tarifele complete: Click aici!

Programeaza-te astazi la o intalnire cu un consultant: 021.318.69.60!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *