Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la obtinerea avizelor pentru o casa de amanet: aviz functionare Primarie, autorizare activitate Registrul Comertului, aviz BNR.

Domnul Ion Gheorghiev intreaba:

“Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti ce costuri implica obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare unei case de amanet. Va multumesc.”

Doamna Ramona Bajanaru, Consilier juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

Pentru obtinerea autorizatiilor si avizelor necesare unei case de amanet, pe langa acordul de functionare de la Primarie, autorizarea de functionare eliberata de Registrul Comertului, este absolut necesar sa aveti si un aviz de la BNR.

Serviciul nostru implica redactarea tuturor actelor necesare, completarea formularelor si depunerea unui dosar complet.

Costul serviciilor de autorizare a activitatii la Primarie (include automat si demersuri la alte institutii gen PSI, DSP, DSV) este de 500 lei, autorizarea activitatii la Registrul Comertului costa 190 lei (toate taxele incluse)

Legat de obtinerea avizului de la BNR – in vederea depunerii documentatiei, trebuie vazut daca dosarul se ia de la zero, cu studiu de fezabilitate de realizat, fie dumneavoastra aveti o parte din documentatie gata pregatita. 

Conform Ordonantei nr. 28/ 26.01.2006:

 • infiintarea institutiilor financiare nebancare se notifica Bancii Nationale a Romaniei in termen de 30 de zile de la data inmatricularii in Registrul Comertului.
 • Institutiile financiare nebancare pot desfasura activitatile specifice prevazute in obiectul de activitate numai dupa primirea de la Banca Nationala a Romaniei a documentului care atesta inscrierea in Registrul general.
 • Cererea de luare in evidenta in Registrul general va fi insotita de documentatia care contine, fara a se limita la:
  a) actul constitutiv depus la Registrul Comertului;
  b) certificatul de inmatriculare la Registrul Comertului;
  c) informarea cu privire la conducatori si administratori, respectiv datele de identificare a acestora, insotite de curriculum vitae si de certificatul de cazier judiciar;
  d) lista participatiilor institutiei financiare nebancare si ale actionarilor semnificativi/ fondatorilor/ conducatorilor in alte societati comerciale;
  e) studiul de fezabilitate, care va cuprinde cel putin tipul de operatiuni prevazute a se desfasura, structura organizatorica si estimari ale situatiei financiare pe urmatorii 2 ani;
  f) identitatea auditorului financiar;
  g) normele interne care reglementeaza activitatile desfasurate.
 • Institutiile financiare nebancare sunt obligate sa notifice Bancii Nationale a Romaniei orice modificare intervenita cu privire la documentatia depusa initial, in termen de 30 de zile de la survenirea acesteia.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

One Comment

 1. Corina 16 July 2017 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *