Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la probleme in cazierul fiscal la momentul infiintarii unei societati.

Domnul Ionut Matache intreaba:

“Buna ziua,

Daca am datorii la C.A.S.S si doresc sa imi infiintez un SRL, exista riscul ca ANAF sa blocheze contul sau sa nu pot infiinta in prima instanta? Va multumesc.”

Doamna Roxana Nichita, Expert contabil, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

In cazul in care doriti sa infiintati o societate de tip SRL exista anumite conditii pe care trebuie sa le indepliniti. Printre cele mai importante se regaseste si aceea de a nu avea fapte inscrise in cazierul fiscal.

Daca aveti datorii pe persoana fizica la orice institutie a statului, acestea se traduc in fapte inscrise in cazierul fiscal. De aceea, in acest caz, nu puteti infiinta nicio entitate juridica, atata vreme cat nu achitati datoriile sau alte fapte inscrise in cazier.

Sfatul nostru este sa achitati sumele datorate din impozitele intarziate sau neachitate la CASS sau alte institutii si ulterior aceste fapte vi se vor sterge automat. De la acel moment va incadrati in conditiile cerute de ONRC si ANAF pentru a deschide o societate cu dumneavoastra drept asociat.

Puteti verifica un cazier fiscal la Directia de Taxe si Impozite sau ANAF-ul de domiciliu, prin prezentarea la ghiseu si completarea unei cereri. Acest document vi se elibereaza pe loc.

Daca doriti informatii suplimentare sau vreti sa continuati cu noi procedura de infiintare, ne puteti contacta la numerele de mai jos.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *