RUBRICA DE MARTI: INTREABA UN EXPERT

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la suspendarea activitatii unei firme.

Domnul Cristian Petrescu intreaba:

“Buna ziua,

De cate ori se poate suspenda activitatea unei firme? Am avut firma suspendata in perioada 2011-2014. Pot sa o suspend iar? Nu sunt decis inca pentru radiere. Multumesc. ”

Doamna Alexandra Alexa, Director Compartiment juridic Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

In ceea ce priveste numarul de suspendari de activitate pe care o firma le poate avea, legea nu prevede limitari, atata timp cat respectati dispozitiile legii nr. 31/1990, privind societatile comerciale.

Suspendarea activitatii unei societati se poate face pe o perioada de maxim 3 ani si aceasta intrerupere de activitate se poate intreprinde numai o data pe parcursul existentei societatii, deci nu mai puteti suspenda activitatea pe inca 3 ani, insa puteti dizolva firma daca nu mai aveti nici un fel de activitate.

Activitatea unei societati se poate suspenda de nenumarate ori, cu o singura conditie: perioadele de suspendare sa nu depaseasca 3 ani, insumate. Spre exemplu, daca o societate a fost suspendata pe 1 an, se poate realiza o noua suspendare sau se poate prelungi suspendarea cu inca 2 ani, nu mai mult.

Fiecare antreprenor poate lua decizia suspendarii activitatii firmei  si reluarea activitatii de cate ori considera ca este benefic afacerii sale, in prevederile legii. 

In cazul in care nu doriti sa mai aveti activitate pe piata cu firma respectiva, puteti opta pentru radiere.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *