Ce declaratii si situatii contabile trebuie depuse pana la finalul lui iulie 2017?

 Ce declaratii si situatii contabile trebuie depuse pana la finalul lui iulie 2017-

In data de 25 iulie, respectiv 31 iulie 2017, contabili vor trebui sa depuna cateva declaratii importante pentru buna functionare a societatilor. Afla mai jos despre ce formulare este vorba.

Pana la data de 25 iulie 2017 urmatoarele formulare trebuie completate si depuse la administratia financiara sub jurisdictia careia se afla contribuabilul:

 • Formular 100 – Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, cu termen lunar, sau alte termene, pentru obligatiile bugetului de stat aferente perioadei respective.
 • Formular 104 – Declaratia privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor. Se depune de catre persoanele juridice straine si persoanele fizice nerezidente care desfasoara activitate in Romania intr-o asociere cu sau fara personalitate juridica; persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice romane, pentru veniturile realizate atat in Romania cat si in strainatate din asocieri fara personalitate juridica.
 • Formular 112 – Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, pentru obligatiile aferente lunii iunie 2017, precum si pentru trimestrul precedent.
 • Formular 224 – Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoane fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania, pentru obligatiile aferente lunii iunie 2017.
 • Formular 300– Decontul de taxa pe valoarea adaugata.Se depune de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art.316 din Legea nr.227/ 2015, cu termen lunar,trimestrial, semestrial, anual, dupa caz.
 • Formular 301– Decontul special de taxa pe valoarea adaugata, pentru contribuabilii mentionati in instructiunile de completare a formularului, pentru fiecare sectiune.
 • Formular 307 – Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea/corectia ajustarilor/regularizarea TVA.
 • Formular 311– Declaratie privind T.V.A. colectata, datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de T.V.A. a fost anulat conform art.316, alin.(11) lit.a)-e) si lit.g) sau h) din Legea nr.227/ 2015 privind Codul Fiscal.
 • Formular 390 VIES – Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna iunie 2017. Se depune de catre contribuabilii inregistrati in scopuri de T.V.A. conform art.316 sau 317 din Legea nr.227/ 2015.
 • Formular 097– Notificare pentru incetarea aplicarii sistemului T.V.A. la incasare. Se depune de catre: persoanele impozabile care depasesc plafonul de 2.250.000 lei; persoanele impozabile care renunta la aplicarea sistemului TVA la incasare.

De asemenea, un alt termen important pentru contabili si societati este data de 31 iulie 2017, cand se vor depune urmatoarele declaratii:

 • Formular 394– Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA, aferente perioadei de raportare precedente.
 • Cererea de restituire a accizelor de catre importatori pentru trimestrul precedent – Anexa nr.27 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal. Se depune de catre beneficiarii scutirilor de accize (institutii, organizatii).

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *