Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la infiintarea unei societati la distanta in cazul unui cetatean roman, care locuieste in alta tara.

Doamna Dana Minculescu intreaba:

“Buna ziua,

Am o prietena care doreste sa isi infiinteze o societate, insa ea se afla in Franta momentan si nu poate ajunge in tara. Este posibil sa semnez eu in locul ei? Cum se poate solutiona de la distanta infiintarea? Va multumesc.”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

In cazul in care o persoana fizica doreste infiintarea unei societati cu sediul social in Romania, iar aceasta se afla in imposibilitatea de a se deplasa pentru semnarea sau depunerea actelor, exista o solutie. Se poate realiza o procura speciala prin care se ofera dreptul de semnatura pe actele necesare dosarului de infiintare unei terte persoane – dumneavoastra, o ruda apropiata sau indepartata, un consultant, un avocat etc.

Acest tip de imputernicire se da in fata unui notar. Daca este vorba despre o persoana stabilita in alta tara, ea se poate obtine si de la Consulatul Romaniei in statul respectiv.

Atentie, insa! Declaratia pe propria raspundere din partea asociatului se da doar personal, la notariat sau Consulat. Aceeasi situatie de aplica si pentru specimenul de semnatura al asociatului.

Daca vreti sa continuati cu noi procedura de infiintare, ne puteti contacta la numarul de mai jos. In cazul companiei noastre exista si posibilitatea utilizarii curierului pentru a transmite si a primi actele din alte tari.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

 

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *