Inregistrarea in scop de TVA 2017

inregistrare in scop de TVA Reinvent Consulting
Inregistrare in scop de TVA Reinvent Consulting

Inregistrarea firmelor in scopuri de TVA este foarte importanta pentru anumite categorii de activitati, pentru ca in lipsa codului de TVA societatile nu isi pot deduce o parte din cheltuielile cu diverse investitii realizate, fiind obligate sa suporte taxa de 19%.

Inregistrarea in scopuri de TVA se poate realiza in urmatoarele situatii:

  • la infiintarea persoanei impozabile, cand aceasta declara ca va depasi plafonul de scutire de TVA sau cand doreste sa fie inregistrata in scopuri de TVA prin propria sa optiune;
  • la depasirea plafonului de 220.000 de lei (65.000 euro) – cifra de afaceri, cand persoana impozabila este obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA, prin efectul legii, impreuna cu declaratia de mentiuni;
  • ulterior infiintarii persoanei impozabile, cand aceasta nu a depasit plafonul cifrei de afaceri si nu este obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA, dar opteaza pentru calitatea de platitor de TVA.

Certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, emis de organul fiscal competent in baza deciziei prin care se aproba inregistrarea in scopuri de TVA, avand inscrisa data inregistrarii, se comunica persoanei impozabile in conditiile prevazute de art. 47 din Codul de procedura fiscala.

Avand in vedere aceste noi schimbari legislative, precum si particularitatile serviciului nostru de gazduire a sediilor de societati comerciale in cabinet de avocat, dorim sa aducem in atentia dumneavoastra urmatoarele:

La sediul social gazduit de catre un cabinet de avocat nu este posibila autorizarea de activitati economice.

Chiar daca activitatea nu poate fi autorizata sa se desfasoare la sediul social, dar poate fi autorizata sa se desfasoare la punctul de lucru, posibilitatea inregistrarii – imediat dupa infiintarea societatii si deschiderea punctului de lucru – ca platitor de TVA nu este afectata.

Ca atare, nu este posibila inregistrarea in scopuri de TVA, imediat ulterior infiintarii societatilor comerciale, pentru acele societati care isi gazduiesc sediul social in cabinet de avocat si care:

  • fie nu isi deschid si punct(e) de lucru;
  • fie, desi isi deschid punct(e) de lucru, desfasoara la acestea activitati care nu sunt autorizate conform art. 15 alin. 1 din Legea 359/ 2004 cu privire la indeplinirea conditiilor de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, al protectiei mediului, al protectiei muncii si al P.S.I.!

Din acest punct de vedere, daca pentru client este esentiala obtinerea inregistrarii in scopuri de TVA si acest lucru conditioneaza deschiderea societatii comerciale respective, atunci clientul trebuie sa se orienteze catre alternative care sa faca posibila inregistrarea in scopuri de TVA, adica:

  • fie catre o posibilitate care sa asigure inregistrarea sediului societatii comerciale in spatiu delimitat (serviciu ce poate fi oferit de catre companiile din Grupul Reinvent), unde sa poata fi autorizata activitatea pe care intentioneaza sa o desfasoare;
  • fie catre deschiderea unui punct de lucru concomitent (sau imediat ulterior) infiintarii, la care sa fie autorizate activitati economice din obiectul de activitate.

Daca pentru client nu este esentiala obtinerea certificatului de inregistrare in scopuri de TVA imediat ulterior infiintarii SRL-ului, atunci entitatea va putea fi infiintata si inregistrata cu sediul la cabinetul de avocat (serviciu oferit de catre companiile din Grupul Reinvent), iar solicitarea pentru inregistrarea in scopuri de TVA va putea fi adresata ulterior, in momentul in care firma isi deschide puncte de lucru la care sa poata autoriza activitati.

Pentru adresarea solicitarii privind inregistrarea in scopuri de TVA, nu exista o data limita, iar solicitarea va putea fi repetata in caz de nevoie.

Pentru acei clienti care accepta sa devina platitori de TVA abia la momentul depasirii pragului de 220.000 de lei – cifra de afaceri pe anul financiar in curs, companiile din cadrul Grupului Reinvent pot asigura serviciul de gazduire a sediului social al societatii comerciale respective (fie inca de la infiintare, fie ulterior infiintarii – prin inregistrarea mentiunii de schimbare de sediu).

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *