Managementul timpului: nu poti controla trecerea timpului, dar poti controla modul in care il folosesti

TIC-TAC!Timpul nu asteapta pe nimeni si timpul nu intarzie niciodata. De ce sa nu inveti sa il pretuiesti si sa il folosesti in beneficiul tau? Managementul timpului tine foarte mult si de alegerile tale! 

Totodata, stii cat de periculoasa e afirmatia “pierd timpul”? De ce sa il pierzi, de ce sa vrei asta cand nu il mai poti recupera? Foloseste-l cu cap!

Atitudinea potrivita in relatia cu timpul este una de responsabilitate. Este ceva ce simti si tu. Timpul nu se organizeaza singur, decat daca nu ai nici o sarcina de facut, nu ai un job, o afacere, o familie de care sa ai grija etc. Altfel, esti in continua miscare, ai multe pe cap si daca nu te organizezi tu, nu o face nimeni in locul tau…iar stresul il vei resimti din plin.

Asadar, managementul timpului  nu se poate realiza fara managementul propriei persoane. Nu este simplu, nu este ceva ce sa face peste noapte, insa aceste aptitudini se pot invata, astfel incat sa ajungi la un nivel mai bun de autodisciplina si organizare.

Cu vointa poti sa fii mai productiv atat pe plan profesional, cat si in plan personal. Cum?

1.Stabileste obiective – te ajuta sa dai o directie actiunilor tale, sa poti controla aspect din viata ta, sa poti vedea de unde ai plecat si unde ai ajuns.

2. Scrie un plan de actiune – fie o lista cu ce ai de facut pentru indeplinirea unor obiective pe termen lung, fie o lista zilnica cu ce ai de facut.

3.Invata sa stabilesti prioritati – ce este urgent, ce este important, ce poate astepta, ce poate fi realizat de altcineva.

4. Identifica timpii morti si fa ceva cu ei – stai in autobuz? Citeste carte preferata. Astepti metroul de 10 minute? Suna-ti bunicii si vezi ce mai fac. Astepti de 1 ora sa platesti o factura la banca? Fa-ti lista cu ce ai de facut pentru a doua zi, citeste o revista online, asculta in casti muzica preferata si…incearca varintele online de plata data viitoare.:)

5. Renunta la tot ce este neplacut/ nefolositor pentru tine: relatii obositoare, contracte neperformante, clienti rau-platnici etc.

6. Ai grija de sanatatea ta fizica si mentala – cum poti fi functiona la superlativ cu un corp obosit, hranit necorespunzator? Aici e vorba de calitatea vietii.

7. Ia o pauza – incearca sa revezi viata prin ochii de copil. Nu aveai problema timpului atunci, asa e? Fa lucrurile asa cum vin, fa ce poti, cand poti.

Concluzie: Pentru ca timpul sa devina un aliat, fa lucrurile organizat. Si nu uita: si maine e o zi! Tine de tine cum o vei petrece, alergand de colo colo transformand viata intr-un stres continuu, sau facand fiecare lucru pe rand si in functie de importanta lui.

Update: 18.09.2019

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 13 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *