Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la infiintarea unui PFA in Romania de catre un cetatean strain. 

Un cetatean strain cu rezidenta in Romania intreaba:

“Buna ziua,

Sunt cetatean strain cu rezidenta permanenta in Romania. As putea infiinta un PFA daca ma aflu in aceasta situatie? Va multumesc.”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

In cazul in care dumneavoastra sunteti cetatean al unei alte tari si aveti o diploma, un atestat sau orice studii recunoscute de catre Ministerul Educatiei din Romania, atunci puteti sa infiintati un PFA in tara noastra, fara probleme.

Daca nu aveti o astfel de diploma emisa de o institutie de invatamant privata / publica si nici nu ati intreprins demersuri de echivalare a studiilor din tara natala, atunci infiintarea PFA-ului nu este posibila.

Aceasta deoarece Registrul Comertului necesita atasarea la dosarul de infiintare PFA a unor documente doveditoare pentru cunostintele si aptitudinile din domeniul in care doriti sa activati cu acest statut, obtinute sau echivalate in Romania.

Asadar, fie incepeti demersul pentru a echivala studiile in Romania, fie realizati un curs acreditat de Ministerul Educatiei in domeniul in care veti activa pentru a obtine o diploma valida.

Daca cele doua variante de mai sus nu pot fi indeplinte, exista a treia varianta, care presupune sa demonstrati printr-o adeverinta de la angajator ca aveti minim 2 ani experienta in domeniul in care veti activa in calitate de PFA. Acest document ar putea inlocui o diploma.

Reinvent Consulting va poate ajuta in realizarea procedurii de infiintare PFA : redactare acte si depunere dosar la ONRC. Pentru detalii, consultantii nostri va stau la dispozitie. ”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail: 

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *