Rubrica de Marti: Intreaba un expert

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la cazul in care o persoana fizica autorizata care este si angajata, prin urmare are deja platite contributiile la CASS, mai trebuie sa plateasca aceste contributii si pentru activitatea desfasurata ca si PFA.

Doamna Andreea  Banescu intreaba:

“Buna ziua,
Daca sunt PFA dar si angajat  platesc contributiile CASS de doua ori? Va multumesc”

Doamna Georgiana Gaman, Director Financiar, Reinvent Consulting, raspunde:

Buna ziua,

Persoanele care pe langa veniturile de natura salariala, realizeaza si venituri de natura profesionala cu caracter repetitiv – lunar, trimestrial sau semestrial – trebuie sa plateasca contributiile individuale si pentru aceste venituri de natura profesionala si de asemenea trebuie sa depuna lunar declaratiile fiscale aferente.

Persoanele fizice autorizate care nu realizeaza venituri trebuie sa depuna declaratii din care rezulta acest lucru.

Dar mare atentie, contribuabilii care pe langa veniturile de natura salariala, realizeaza si venituri de natura profesionala, in mod ocazional, nu datoreaza contributiile individuale si pentru aceste venituri de natura profesionala.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *