Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la infiintarea unui SRL in Romania cu asociat  persoana juridica inregistrata in Italia. 

Doamna Andreea Paraschiveanu intreaba:

“Buna ziua,

Vreau sa imi infiintez o firma, un SRL, in asociere cu o societate care este inregistrata si are activitate in Italia. Este nevoie de toate actele societatii din Italia? Ele trebuie sa fie atasate dosarului de infiintare traduse si apostilate? Va multumesc.”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Compartiment Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

In cazul unei societati inregistrate in alt stat, care doreste sa fie asociat intr-o noua firma cu sediul in Romania, va fi nevoie de multiple documente. Printre acestea se numara:

  • documentul care atesta inregistrarea in tara respectiva (echivalentul CUI-ului in Romania);
  • actele reprezentantului/ reprezentantilor societatii straine.

In plus, respectiva societate va trebui sa depuna in dosarul de infiintare in Romania si o scrisoare de bonitate bancara, din care sa reiasa ca nu exista datorii sau alte credite restanta pe numele societatii.

De asemenea, va fi nevoie ca societatea straina sa prezinte o hotarare AGA sau a managementului specific prin care se decide de comun acord al tuturor actionarilor infiintarea SRL-ului din Romania.

In continuare, se vor redacta restul actelor necesare dosarului de infiintare firma.

Atentie! Toate documentele din partea societatii straine trebuie obligatoriu sa fie traduse, legalizate si apostilate la un notar din Romania, deoarece ele trebuie prezentate in limba autohtona in dosarul ce va fi depus la Registrul Comertului.

Daca doriti, Reinvent Consulting va poate ajuta in privinta tuturor punctelor de mai sus, atat pentru infiintare, cat si pentru redactarea actelor sau consultanta in privinta obtinerii celorlalte documente.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *