Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la infiintarea unui PFA, daca persoana nu are o diploma/ certificare obtinuta in Romania.

Un cetatean strain cu diplome de studii in alta tara intreaba:

“Buna ziua,

As avea si eu nevoie de putin ajutor in legatura cu infiintarea unui PFA. Prietena mea nu e din Romania, dar ar vrea sa poata predara in particular limba engleza. Ce documente i-ar trebui pentru a face un PFA? A facut facultatea in Malta. Are si o diploma pentru predarea limbii engleze de la Cambridge.

Va multumesc.”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

In ceea ce priveste infiintarea unui PFA de catre o persoana straina, nerezidenta in Romania si fara o diploma obtinuta la noi in tara, exista 2 solutii:

  1. Certificarea/ diploma respectiva trebuie sa fie acreditata de catre Ministerul Educatiei din Romania. Acest lucru poate fi solutionat in cateva saptamani, prin completarea cererilor si depunerea dosarului in functie de indicatiile institutiei. Daca diploma va fi acceptata ca forma valida de studii si echivalata in Romania, vom mai avea nevoie de un permis de sedere pentru a inregistra PFA la Registrul Comertului. Chiar daca diplomele obtinute sunt valide fara indoiala, ele trebuie sa fie avizate si de Ministerul Educatiei din Romania, deoarece aici se va desfasura activitatea.
  2. Sa obtina permis de sedere, iar daca are cativa ani experienta in munca in Romania poate sa obtina o adeverinta de la angajator care sa demonstreze acest lucru. Minimul de activitate in campul muncii in Romania pentru a infiinta un PFA este de 2 ani.

Daca niciuna dintre cele doua variante de mai sus nu vi se pare potrivita sau nu aveti timp pentru a indeplini toate procedurile de echivalare a diplomelor, exista o a treia solutie – infiintarea unui SRL, nu a unui PFA.

In cazul SRL un cetatean strain sau roman nu trebuie sa prezinte diplome sau certificari in domeniu, va fi nevoie doar de o copie legalizata, tradusa in limba romana si apostilata la un notar pentru infiintare. ”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

htttp://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *