NOI MODIFICARI in CODUL FISCAL: ce se schimba in plata impozitelor incepand cu septembrie 2017?

NOI MODIFICARI in CODUL FISCAL- ce se schimba in plata impozitelor incepand cu septembrie 2017-
NOI MODIFICARI in CODUL FISCAL- ce se schimba in plata impozitelor incepand cu septembrie 2017

Ordonanta Guvernului nr. 25/2017, publicata in Monitorul Oficial din data de 31 august 2017  a adus o serie de modificari in Codul Fiscal, ce au intrat in vigoare din 3 septembrie. Iata care sunt cele mai importante schimbari aduse de noua lege.

Pana acum se discuta ca de la 1 ianuarie 2018sa se instaureze scutirea de la plata impozitului pe venit pentru:

  • veniturile din salarii, asimilate salariilor sau din activitati independente in cazul medicilor;
  • veniturile realizate de persoanele fizice din dividende distribuite din 2018.

Insa, odata cu noua ordonanta nr. 25/ 2017, aceste reglementari nu au fost implementate. Asadar, medicii NU vor mai fi scutiti de la plata impozitului pe venit incepand cu 2018. In acelasi timp, veniturile din dividende vor fi in continuare impozitate ca pana acum.

O alta propunere care nu se regaseste in legea publicata are legatura cu impozitul pe terenuri agricole lucrate. Astfel, Finantele propuneau eliminarea acestui impozit si taxarea suplimentara a persoanelor care nu le vor utiliza timp de doi ani consecutivi.

Exista si propuneri ale Guvernului care se regasesc in noua ordonanta si care se vor implementa incepand cu anul 2018.

Vor fi stabilite noi reguli de stabilire a veniturilor din activitati independente obtinute in Romania sau alte state:

  • veniturile din activitati independente sunt considerate ca fiind cele obtinute din Romania, in functie de locul desfasurarii activitatii, indiferent daca sunt primite din Romania sau din alte state;
  • veniturile din drepturi de proprietate intelectuala sunt considerate ca fiind cele obtinute din Romania, doar daca vin de la un platitor de venit din Romania sau de la un nerezident, prin intermediul unui sediu permanent al acestuia stabilit in Romania.

Potrivit actului normativ si accizele pentru benzina si motorina vor creste gradual, in doua etapte, astfel:

  • cu 0,16 lei/litru de la 15 septembrie 2017;
  • cu inca 0,16 lei/litru de la 1 octombrie 2017.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *