Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la infiintarea unui PFA si la influenta pe care aceasta situatie o are asupra pierderii indemnizatiei de crestere a copilului. 

Doamna Andra Dancila intreaba:

“Buna ziua,

Momentan sunt in concediu de crestere copil si primesc indemnizatie de la statul roman. Daca doresc sa imi deschid un PFA, voi putea sa primesc ajutorul de la stat in continuare. Va multumesc.”

Doamna Roxana Nichita, Expert contabil Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

In cazul in care primiti indemnizatie de la stat pentru cresterea copilului si sunteti in concediu post-natal, infiintarea unei entitati, fie ea PFA sau SRL se considera ca venituri si puteti pierde indemnizatia. Daca planuiti sa aveti activitate in calitate de PFA, sa prestati servicii si sa aveti venituri din aceasta activitate, nu puteti beneficia in acelasi timp de ajutorul maternal guvernamental.

Daca, in schimb, doriti sa infiintati PFA si sa o mentineti inactiva economic, adica sa nu incasati prin intermediul unui statut, puteti realiza acest lucru si sa continuati primiti beneficiile indemnizatiei de crestere copil.

In cazul in care pe viitor doriti sa va oferim consultanta sau suport in infiintarea unei entitati sau in evidenta contabila a acestora, va stam la dispozitie.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *